Novi hit na internetu uzeo maha

Stigao je 'frexting'! 'Opalim' jedan polugoli selfie samo za tvoje oči...

Zabava23.05.15, 21:31h

Stigao je 'frexting'! 'Opalim' jedan polugoli selfie samo za tvoje oči...
Zaboravite sexting, stigao je frexting (ako uopće jeste za takve stvari). Žene su, navodno, milostivije kad je u pitanju izgled, a muškarci oštri kritičari, pa se prijateljicama šalju nage fotke

 

Malo ko danas nije čuo za sexting - globalni trend slanja golišavih fotografija partnerima preko pametnih telefona, a mnoge su žene i same već nekoliko puta svojem dečku, suprugu ili osobi s kojom tek povremeno flertuju poslale sliku svojeg tijela u najboljem donjem rublju koje su našle u ormaru. Nekoliko takvih fotografija, namijenjenih samo jednoj osobi, osvanule su na internetu nakon ružnih prekida ili, u slučaju slavnih osoba, nakon krađe njihovih osobnih telefona.

 

Glumica Scarlett Johansson tužila je tako jednog hakera nakon što je njena oskudna fotografija, poslana bivšem suprugu, objavljena na internetu te je sud presudio u korist američke glumice.

 

Upravo da bi izbjegle mogućnost da se njihove fotografije pojave na internetu zbog osvete bivših dečki, ali i niza drugih razloga, djevojke koje se vole slikati u donjem rublju pronašle su način kako i dalje mogu slati seksi fotke. Frexting - slanje oskudnih fotografija bliskim prijateljicama.

 

U digitalno doba, kad svi korisnici pametnih telefona komuniciraju isključivo preko društvenih platformi, žene su, tvrde poklonice ovog novog trenda, osmislile nov način kako da se zbliže. A to uključuje slanje erotskih fotografija jedna drugoj. Ispijanje kave uz kolač, tračanje poznatih osoba ili dobri stari šoping s prijateljicama očito više nije dovoljan da bi se održalo prijateljstvo.

 

Izvorište novog trenda sigurno treba tražiti u ponašanju slavnih osoba. Cijeli svijet, pa tako i djevojke, “zatrpan” je golišavim i fotošopiranim fotografijama svjetski poznatih pjevačica poput Beyonce, Rihanne, Nicki Minaj i Jennifer Lopez koje svoje obline u oskudnim krpicama (što ne pokrivaju gotovo ništa) dijele sa svojim fanovima na društvenim mrežama, pa se taj trend brzo “primio” i među mladim curama.

 

Da se razumijemo, frexting je zapravo sexting, no razlika je što se fotografije u donjem rublju šalju najboljim prijateljicama. Poanta svega je da se prijateljici pošalje fotografija u seksi grudnjaku i gaćicama, u onom trenutku kad se žena osjeća seksi. Djevojke koje su isprobale frexting tvrde da takav način komuniciranja osnažuje njihovo prijateljstvo. Tvrde kako prijateljice neće jedna drugu kritizirati zbog izgleda, nego će se diviti ljepoti, na izrazito platonski način.

 

Naime, pravilo je da vam bliska prijateljica na takvu fotografiju mora odgovoriti pozitivnim komentarima i “smajlićima”. Tvrde da to utječe na raspoloženje osobe koja se minutu prije slikala polugola, vjerojatno u kupaonici, kako je suprug ili dečko ne bi vidio kako šalje seksi slike nekome tko nije on.

 

Također, jedno od pravila frextinga je da nijedan muškarac ne smije vidjeti poslanu fotografiju. Ona je samo za ženske oči. Pobornice frextinga uvjerene su kako žene neće kritizirati prijateljičino tijelo kao muškarci koji, inače, kad vide polugolu partnericu ili bilo koju drugu ženu razmišljaju samo o celulitu na njezinim bedrima ili šlaufu na trbuhu koji je nakupila preko zime.

 

Žene su, vjeruju one, u potpunosti iskrene i nikad ne zavide prijateljicama i nikad neće vidjeti nedostatke na njezinu tijelu niti se uspoređivati s njom. One su potpuno iskrene i frextingom će si dizati moral, a fotografije neće nikada nikome pokazati.

 

Nadajmo se.

 

(jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook