Foto/ Dašak Bosne u Njemačkoj

Halid kaže da su ćevapi kao najbolji sarajevski: Zavirite u domaćinski restoran gdje caruje merak!

Hronika23.05.15, 13:42h

Halid kaže da su ćevapi kao najbolji sarajevski: Zavirite u domaćinski restoran gdje caruje merak!
Bokserski šampion Muamer Hukić alias Marco Huck samo je jedan u nizu uspješnih sportista koji je nedavno u Berlinu imao priliku uživati u ugodnom, pravom domaćinskom ambijentu restorana „Sarajevo-Inn Grunewald“

 

Ovaj jedinstveni restoran u Berlinu, upečatljiv i primamljiv ne samo Bosancima i Hercegovcima u Njemačkoj, već i Nijemcima i brojnim turistima, nosi duh Bosne i naše tradicionalne kuhinje.

 

Vlasnik Mirsad Fikić, estradni radnik i biznismen sa adresom Njemačkoj, koji u ovoj državi organizira uspješne koncerte bh. i regionalnih zvijezda, je nedavno, kako je i najavljivao prošle godine, počeo sa radom ovog restorana jer je želio BiH na pozitivan, onaj gurmanski način promovirati i približiti strancima.

 

grunnewald3-jjpg

 

- Donio sam dašak Bosne u Njemačku. Osmijesi na licu gostiju i pohvale na račun kuhinje najbolji su pokazatelj da sam na pravom putu i da je ideja o restoranu bosanske kuhinje u Berlinu dobra stvar.

 

Pored sportista česti su nam gosti istaknuti njemački političari, ali i moji prijatelji sa estrade. Posebno me je obradovao dolazak legendarnog Halida Bešlića koji je rekao da su nam ćevapi kao najbolji sarajevski- kazao je Mirsad Fikić.

 

grunnewald2

 

U ponudi restorana, brojnim domaćim bh. specijalitetima poput pite ispod sača, janjetine, ćevapa, begove čorbe, bosanskog lonca, sogan dolme, japraka, ali i omiljenih slastica- baklave i halve, da sada su uživali i mnogi bh. reprezentativci i sportisti, naši estradnjaci poput Halida Bešlića, poznati biznismeni, no i Nijemci i turisti iz drugih zemalja, koji za njega imaju samo riječi hvale.

 

grunnewald4

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook