Foto / Maturantska parada

Uprkos kiši, 800 mladih zaplesalo u Sarajevu

Hronika22.05.15, 15:42h

Uprkos kiši, 800 mladih zaplesalo u Sarajevu
Najveće okupljanje maturanata u Bosni i Hercegovini, Maturantska parada održana je danas, tačno u podne na platou ispred BBI centra u Sarajevu

 

Maturanti i maturantice plesali su kvadril uz muziku Johana Štrausa mlađeg, “Fledermauss-Quadrille“, piše novinska agencija Patria.

 

maturantska-parada-2015-2

 

Iako kišovito, dobre zabave i raspoloženja nije nedostajalo, pa je tako 800 sarajevskih maturanata i maturantica, kojima su se pridružili njihovi vršnjaci i vršnjakinje iz Zenice, Travnika, Bugojna, Gacka i Bosanskog Grahova, uspješno i veselo otplesalo svoj posljednji srednjoškolski ples u Bosni i Hercegovini.

 

ples-maturanata-2015-1

 

Organizator Maturantske parade, Vedran Marčeta rekao je za bh. novinsku agenciju Patria da se koreografija za ples spremala dva mjeseca.

 

maturantska-parada-2015-3

 

- Super generacija koju je pratilo puno druženja, treninga i zabava. Podijeljene su i novčane nagrade za četiri maturanta, a pored toga za sve maturante su obezbijeđeni kišobrani, ali i žute, plave i bijele majice koje će im nadam se ostati dugo vremena da ih podsjeća na ovakav događaj. To su sve stvari koje upotpunjuju ovu manifestaciju. Poslije ove manifestacije druženje nastavljamo večeras u Domu mladih gdje će se održati koncert Tropico benda - rekao je Vedran Marčeta za NAP.

 

Na kraju im još poželimo sreću u njihovom daljnjem obrazovanju i životu.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook