Pojavio se sa zastavom s ljiljanima

Ministar Dragan Lukač: Tokić je priveden zbog izazivanja nacionalne mržnje i netrpeljivosti

Hronika22.05.15, 15:09h

Ministar Dragan Lukač: Tokić je priveden zbog izazivanja nacionalne mržnje i netrpeljivosti
Predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić priveden je zbog izazivanja vjerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti - rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač

 



- Svi smo svjedoci da u posljednje vrijeme Tokić pokušava da na sebe skrene pažnju, zapaljivim i neprimjerenim izjavama. Međutim, ono što je danas uradio prevazišlo je sve njegove namjere, jer je došao sa ratnom zastavom Armije BiH na polaganje vijenaca za 12 banjalučkih beba da provocira. Narod koji je prisustvovao ovom događaju došao je u verbalni sukob s Tokićem - ustvrdio je Lukač u izjavi novinarima u Banjoj Luci.



Rekao  je da je policija obavijestila nadležno tužilaštvo o ovom događaju i izdata je naredba da Tokić bude priveden u policiju.



I premijerka RS-a Željka Cvijanović osudila je Tokićev postupak i dodala je da svako treba da zna da u RS-u vlada red i mir.



Istakla je i da  je policija  sigurno imala opravdan razlog za hapšenje Tokića te njegovi postupci dovoljno govore o njemu i ko je zapravo on.



Kazala je i da je to mnogo manje važno od činjenice da je ovo pokušaj unošenja nemira u RS.



I predsjednik Odbora Narodne skupštine RS-a za bezbjednost Milanko Mihajlica osudio je Tokićeve aktivnosti.



- Posebno je iritantno što je Tokić to uradio kada se obilježavaju 23 godine od smrti 12 banjalučkih beba. Imao je jasnu namjeru i cilj da pokuša destabilizovati situaciju, ali je dobro što nema taj kapacitet - rekao je Mihajlica.



Predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić danas je uhapšen i priveden u banjalučku policiju.



Tokić je, uz zvaničnu zastavu BiH i raniju zastavu BiH ispred Skupštine grada Banja Luka održao pres-konferenciju povodom godišnjice prijema BiH u punopravno članstvo UN-a, ali tu aktivnost nije prijavio policiji.



Tokićevo isticanje i mahanje, kako su rekli, ratnom zastavom BiH izazvalo je negodovanje jednog broja građana Banje Luke koji su se počeli okupljati u neposrednoj blizini, a zatim su s obje strane uslijedile i uvredljive riječi, psovke, uvrede na nacionalnoj osnovi, a sve je bilo na rubu incidenta.



Policija je, nakon poziva jednog građanina, došla na mjesto događaja i privela Tokića, jer nije imao odobrenje za ovaj skup.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook