POLITIČKA BURA U MANJEM ENTITETU

Opozicija u RS-u: Vlast je poslanike skidala s infuzije i dovodila helikopterom iz bolnice da glasaju

Front21.05.15, 18:25h

Opozicija u RS-u: Vlast je poslanike skidala s infuzije i dovodila helikopterom iz bolnice  da glasaju
Opozicija u Narodnoj skupštini Republike Srpske optužila je vladajuće stranke da su poslanike nephodne za skupštinsku većinu na današnju sjednicu "doveli i iz bolnica, skidali ih s infuzija te helikopterom ili avionom Vlade RS-a prevezli iz druge države samo da glasaju na ovom skupštinskom zasjedanju".

Šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica tvrdi da je „skupštinska većina, ponikla očigledno na korupciji, na staklenim nogama“.

 

On je podsjetio na aferu „snimak“, o navodnoj kupovini poslanika u RS, navodeći da će SDS uputiti poslaničko pitanje „da li je helikopter Helikopterskog servisa RS-a danas letio u Beograd da doveze poslanika Vojina Mitrovića kako bi glasao na sjednici parlamenta RS“.

 

I šef Kluba poslanika PDP-a Branislav Borenović tvrdi da Vlada RS-a koja je izabrana „na kupljenim poslanicima i na korupciji ne može dugo trajati, te da se to danas i pokazalo, jer je više od polovine zakona 'jedva' prošlo na sjednici Narodne skupštine RS“.

 

Njegov stav dijeli i poslanik SRS RS-a Milanko Mihajlica, koji je rekao da je „danas vladalo mobilno stanje među vladajućim strankama, jer se većina skupljala i u regionu, po banjama i bolnica, skidani su poslanici s infuzije samo da bi se osigurala tanka većina od 42 poslanika“.

 

Da više ne podržavaju skupštinsku većinu potvrdili su dvojica poslanika Stranke Napredna Srpska, Adam Šukalo i Goran Đorđić, jer su svoju podršku uslovili zahtjevom da se ispita afera „papak“, odnosno navodna kupovina poslanika u RS.

 

S druge strane, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je da je skupštinska većina stabilna te da to pokazuje i glasanje o aktima koji su bili na dnevnom redu ovog zasjedanja.

 

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook