IZMEĐU LJEVIČARA I DESNIČARA

Pismo djevojke iz susjedstva: Ko je bolji dečko - SDP-ovac ili HDZ-ovac?!

Zabava21.05.15, 11:01h

Pismo djevojke iz susjedstva: Ko je bolji dečko - SDP-ovac ili HDZ-ovac?!
Tata me toliko raspalio prije desetak dana na ručku da sam mu skoro rekla - da, ali ovaj moj ima takvu batinu u gaćama i sto puta bolje zna što s njom od onog tvog ljubimca!

 
U rubrici 'Iz muškog kuta' magazina Žena.hr osvanulo je jedno neobično pismo i dilema mlade Hrvatice koja je rastrzana između dečka ljevičara i oca - tvrdog desničara. Možda ste i sami imali ili imate sličnu dilemu... Ako ne, ovo će vas pismo iskreno zabaviti...

 

Imam veliki problem sa svojim roditeljima, a vezan je uz izbor mog dečka. Riječ je o vrlo ozbiljnoj vezi, godinu i pol dana smo skupa (imamo 27). Fakultetski smo obrazovani, oboje radimo i znam gdje želim da ova veza ide (i on). Moj otac je vrlo tvrdi desničar, pljuje po svemu lijevom. Sve stavlja pod isti nazivnik: “komunjare”, “crveni”, “banda”, itd. Možeš već i sam pretpostaviti kakvu terminologiju upotrebljava.


Moj dečko je u SDP-u, normalan je i pun iskrenih ideala. Od trenutka kad je saznao za njegovu orijentaciju (a nije odmah), svaki njegov dolazak se pretvara u niz provokacija, ružnih izraza prema “onima”. Moj dragi je to sve uglavnom šutke trpio, ali ponekad je to zaista nemoguće pa bi izokola ukazao i na drugu stranu; onda se vulkan probudi u mom ocu. Mama se drži po strani koliko može, ali je realno na očevoj strani.  


Dodajmo k tome da je moj prethodni dečko bio po volji roditeljima baš po tom pitanju, ali na kraju meni nije odgovarao. Naravno da i njega svako malo ubace u razgovor ili mi prigovore. Onda se tata malo smiri preko tjedna, ali kad dođe u poneku nedjelju, dečko je izložen istom tretmanu.


Tata me toliko raspalio prije desetak dana na ručku da sam mu skoro rekla - da, ali ovaj moj ima takvu batinu u gaćama i sto puta bolje zna što s njom od onog tvog ljubimca! Još samo fali da mi spomenu imovno stanje bivšeg (BMW, kuća, itd.). Da sve skupa nije žalosno, bio bi dobar scenarij za neku domaću komediju.


Roditelji su me dobro odgajali i odricali se zbog mene, a sad ispada da sam ih “izdala, “odrekla ih se” i slične gluposti. Neugodno mi je pred dragim, on razumije, ali je sve češće neraspoložen jer vidi da to i mene muči.


Nije da se premišljam u svom izboru. On je stabilan, obožava me, savršen u seksu. Njegove sam vidjela samo dvaput (nisu iz istog grada). Dragi su i dobri ljudi, pošteni, nemaju puno, više narodski tip.


Pitam se što će se desiti kad dođe do upoznavanja roditelja. Možda i nije pitanje za ovu rubriku, ali kako da izbjegnem probleme i sukobe?
 

Rastrgana

 

A šta je ovoj mladoj dami odgovorio savjetnik i psiholog magazina Žena.hr, pročitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook