FOTO/ Utakmica na Koševu počinje u 17 sati

Navijačka groznica u Sarajevu pred gradski derbi: Saobraćaj usporen, ulicama odjekuju zvuci petardi

Sport16.05.15, 16:05h

Navijačka groznica u Sarajevu pred gradski derbi: Saobraćaj usporen, ulicama odjekuju zvuci petardi
Angažirali smo dovoljan broj policijskih službenika i na osiguranju utakmice, a i u gradu. Naši policijski službenici bit će od popodneva pa do razilaženja navijača i na stajalištima gradskog prijevoza i na drugim mjestima, tako da ne očekujemo neke posebne izgrede, odnosno narušavanje javnog reda i mira, naglasio je Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS


 
 
Od ranih popodnevnih sati u Sarajevu vlada prava navijačka groznica. Navijači fudbalskih klubova Sarajevo i Željezničar, pred današnji derbi, koji se igra na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u 17 sati, počeli su se okupljati na centralnim gradskim ulicama, prenosi Anadolu Agency.

 

U gradu je, uz veliki broj navijača sa istaknutim navijačkim rekvizitima, primjetno i pojačano prisustvo policije. Ferhadijom i Titovom, centralnim gradskim ulicama, odjekuju zvukovi petardi i druge pirotehnike. U ovom dijelu grada, kod spomenika Vječna vatra, navijači FK Sarajevo, koji su krenuli ka stadionu, na momente su potpuno blokirali saobraćaj.

 

Fudbaleri Sarajeva i Željezničara odigrat će 125. vječiti bh. derbi, koji bi po svemu sudeći mogao biti i presudna utakmica u borbi za titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

 

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo Irfan Nefić uzi javi za Anadolu Agency (AA) da policijski službenici postupaju po akcionom planu osiguranja današnje fudbalske utakmice između fudbalskih klubova Sarajevo i Željezničar.

 

"Angažirali smo dovoljan broj policijskih službenika i na osiguranju utakmice, a i u gradu. Naši policijski službenici bit će od popodneva pa do razilaženja navijača i na stajalištima gradskog prijevoza i na drugim mjestima, tako da ne očekujemo neke posebne izgrede, odnosno narušavanje javnog reda i mira", naglasio je Nefić.

 

Međutim, kako kaže, bit će svakako spremni i za takve situacije.

 

"Koristimo priliku da apelujemo na sve građane, posebno navijače, da se suzdrže od bilo kakvog remećenja javnog reda i mira, da utakmicu proprate u sportskoj i fer atmosferi i da slavimo sport", poručio je Nefić.

 

(AA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook