Očekuje raspravu o imenovanjima u javnim poduzećima u FBiH

Čović: Zovite to borbom za fotelje, ali kako provoditi neku politiku ako nemate ljude?

Front07.05.15, 08:38h

Čović: Zovite to borbom za fotelje, ali kako provoditi neku politiku ako nemate ljude?
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović izjavio je u intervjuu za "Dnevni avaz" kako očekuje da se danas na sjednici Federalne vlade odmah počne raspravljati o imenovanjima u javnim poduzećima i djelimično katastrofalnoj situaciji



Kao prioritet gdje treba odmah imenovati vršioce dužnosti naveo je HT Mostar, "Hrvatsku poštu" Mostar, "Elektroprivredu HZHB", "Aluminij" i Razvojnu banku FBiH.



- S obzirom na to da su sva ova poduzeća u problemima, ove ili one vrste, kazali smo da treba raspraviti o poslovanju tih tvrtki te imenovati vršitelje dužnosti, jer je dobar dio njih u jednoj nezavidnoj situaciji. To može neko zvati borbom za fotelje, ali kako provoditi neku politiku ako nemate ljude koji će to moći raditi, ako nemate profesionalce - kazao je Čović.



Po njegovim riječima ako je "Aluminij" teški gubitaš, a procjenjuju da je dug veći od 250 miliona KM, onda niko ne može govoriti da je tamo stanje dobro.



- Ako je u HT-u minus planiran za ovu godinu, a to je jedino telekom preduzeće u regionu i šire koje tako posluje, onda je normalno da insistiramo da odmah bude imenovan direktor, pogotovo jer je natječaj raspisan u prvom mjesecu. Raspisan je natječaj i za Nadzorni odbor EPHZHB. U Razvojnoj banci uopće nemamo naših ljudi, jer je tu sve smijenjeno u posljednjih pet-šest mjeseci. Pa, logično je da trebamo imati svoje predstavnike - kazao je Čović.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook