Foto / Policijska akcija 'Ruben'

Specijalno tužilaštvo RS: Uhapšene osobe osumnjičene za planiranje terorističkih napada na institucije RS

Hronika06.05.15, 16:22h

Specijalno tužilaštvo RS: Uhapšene osobe osumnjičene za planiranje terorističkih napada na institucije RS
Postoji osnovana sumnja da su osobe privedene danas u Republici Srpskoj u okviru policijske akcije pod nazivom "Ruben" nabavljale oružje i eksploziv s ciljem izvođenja terorističkih akata na institucije ovog entiteta i njihove predstavnike, saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva Republike Srpske, prenosi Anadolu Agency

 

 

Iz Tužilaštva su potvrdili da pripadnici MUP-a RS, po njihovom nalogu, pretresaju 32 lokacije kod osoba za koje postoji osnovana sumnja da nabavljaju oružje, minsko-eksplozivna sredstva i drugu vojnu opremu, a u cilju izvođenja terorističkih akata u RS.

 

Predhodno je Milan Salamadija, portparol MUP-a RS, izjavio da je na području RS danas je uhapšeno više osoba u akciji "Ruben" koju sprovode policijski službenici za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a Republike Srpske pod nadzorom Specijalnog tužilaštva RS. Kazao je i da je u toku kriminalistička obrada uhapšenih.

 

"Vrše se pretresi na 32 lokacije širom RS, na osnovu operativnih saznanja da se navoim lokacijama nalaze osobe koje posjeduju oružje i koje se dovode u vezu sa radikalnim pokretima, koje su nalazile ili se nalaze na sirijskom ratištu i koje vrše vrbovanja građana BiH za odlazak na strana ratišta", izjavio je Salamadija.

 

U današnjoj akciji pronađena je određena količina oružja, municije, pancira, uniformi i propagandnog materijala za vrbovanje.

 

Detalji ove akcije nisu saopšteni pošto nije završena, a više informacija najavljeno je za sutra.

 

(Anadolija/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook