VIDEO/ POSTOJI RJEŠENJE

Evo kako da pronađete telefon kad je na vibraciji, a ne znate gde ste ga stavili

Tehno05.05.15, 21:04h

Evo kako da pronađete telefon kad je na vibraciji, a ne znate gde ste ga stavili
Zahvaljujući takozvanom Android Device Manageru kojem možete pristupiti iz bilo kog internet pretraživača, vrlo lako možete pronaći svoj telefon čak i kada je zvono isključeno

Većini ljudi se veoma često desi da isključe zvono na pametnom telefonu, a zatim ga slučajno zature negdje. Ukoliko koristite neki od Android telefona, za ovaj problem postoji veoma jednostavno rješenje.

 

Naime, zahvaljujući takozvanom Android Device Manageru kojem možete pristupiti iz bilo kog internet pretraživača, vrlo lako možete pronaći svoj telefon čak i kada je zvono isključeno.

 

Prije nego što možete da koristite ovu opciju, neophodno je da na telefonu otvorite aplikaciju Google Settings, a zatim da u njoj odaberete Security gde ćete uključiti “Remotely locate this device” i “Allow remote lock and erase” funkcije.

 

Opcija koja će omogućiti da pronađete telefon kojem je zvono isključeno zove se Ring. Ona će natjerati vaš telefon da zvoni pet minuta bez prestanka ili sve dok ne pritisnete dugme za uključivanje uređaja.

 

Sve što trebate da uradite jeste da odete na sajt play.google.com i da se ulogujete sa Gmail nalogom kojim ste prijavljeni na Android smartfon. Zatim, kliknite na malu ikonicu zupčanika u gornjem desnom uglu i odaberite opciju Android Device Manager.

 

Kada ste to uradili, otvoriće vam se nova stranica na kojoj ćete verovatno morati da se ponovo ulogujete sa svojim Gmail podacima. Nakon toga, pojaviće vam se mapa na kojoj će crvenom strelicom biti prikazana lokacija vašeg telefona, a u levom uglu ćete imati opcije Ring, Lock i Erase.

 

Ring će vam pomoći da pronađete vaš telefon kada mu je zvono isključeno, dok su opcije Lock i Erase idealne ukoliko kojim slučajem izgubite telefon ili vam ga neko ukrade. Lock će zaključati vaš telefon i na taj način onemogućiti korišćenje lopovima, dok će Erase u potpunosti obrisati privatne podatke na vašem telefonu.

 

Takođe, Android Device Manager locira vaš uređaj pomoću GPS-a, pa postoje velike šanse da pronađete vaš ukradeni telefon.

 

 

 

(telegraf.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook