Predložen pritvor

Alenu Bahonjiću za ubistvo Hasana Alića prijeti deset i više godina

Hronika05.05.15, 13:35h

Alenu Bahonjiću za ubistvo Hasana Alića prijeti deset i više godina
Postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka predložio je danas mjeru pritvora za Alena Bahonjića (1985.), s prebivalištem u Kozarcu, kod Prijedora, zbog postojanja osnovane sumnje da je ubio Hasana Alića (1941.)

 

 


Osumnjičeni je 29. aprila u večernjim satima ubio Alića u njegovoj porodičnoj kući u Kozarcu, zadavši mu više udaraca čekićem u predjelu glave.



U namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi osumnjičeni je iz kuće Alića uzeo televizor, a s ciljem prikrivanja tragova ovog teškog ubistva pokušao je zapaliti porodičnu kuću ubijenog, potvrđeno je danas iz banjalučkog Okružnog tužilaštva.


Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo i iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom, na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela.



Mjera pritvora je predložena jer bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda - uznemirenja javnosti.



O prijedlogu za određivanjem mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

 

(Fena/MR)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook