FOTO/ Položili cvijeće kod mosta Drvenija

Pripadnici Zelenih beretki odali počast poginulim saborcima u odbrani Sarajeva

Hronika03.05.15, 11:04h

Pripadnici Zelenih beretki odali počast poginulim saborcima u odbrani Sarajeva
Govoreći o dešavanjima tog dana u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici, Alić je rekao da su pripadnici JNA imali dovoljno vremena i prostora da napuste Sarajevo

 

U Sarajevu su danas pripadnici Zelenih beretki položili cvijeće kod mosta na Drveniji i odali počast poginulim saborcima i herojima odbrane glavnog grada Bosne i Hercegovine.

 

Predstavniik Zelenih beretki Stari Grad Vahid Alić je rekao da je 3. maj 1992. godine datuma kada je odbranjeno Sarajevo i Bosna i Hercegovina.

 

pripadnici-zelenih-beretki-dobrovoljacka

 

Govoreći o dešavanjima tog dana u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici, Alić je rekao da su pripadnici JNA imali dovoljno vremena i prostora da napuste Sarajevo.

 

Na današnji dan 1992. godine trebalo je da dođe do razmjene jedinica iz kasarni na Bistriku za zarobljenu bh. delegaciju s predsjednikom Alijom Izetbegovićem na čelu. Međutim, JNA nije ispoštovala dogovor da vojnici izađu nenaoružani, nego su pod punom ratnom opremom u transporterima izašli. Tokom prolaska Dobrovoljačkom ulicom u razmjeni vatre stradalo je šest vojnika JNA.

 

pripadnici-zelenih-beretki-obiljezili-stradanje-saboraca

 

Oko 10.30 sati se očekuje dolazak delegacije RS-a, koja će mirnom šetnjom i polaganjem cvijeća odati počast poginulim pripadnicima JNA.

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook