Meč stoljeća razočarao

'Ljubitelji boksa, žao mi je': Mayweather odlukom sudaca pobijedio Pacquiaoa

Sport03.05.15, 10:01h

'Ljubitelji boksa, žao mi je': Mayweather odlukom sudaca pobijedio Pacquiaoa
Osim što je i dalje neporažen, Mayweather će se sigurno razveseliti sutra ujutro kad pogleda stanje na bankovnom računu, jer je ovom pobjedom uprihodio minimalno 180 miliona dolara

 

 

Floyd Mayweather jednoglasnom je odlukom sudaca pobijedio Mannyja Pacquiaoa. Amerikanac je nakon 12 rundi došao do naslova prvaka po verzijama WBO, WBA, WBC i The Ring u velter kategoriji.

 

Meč u kojem nema gubitnika

 

Osim što je i dalje neporažen, Mayweather će se sigurno razveseliti sutra ujutro kad pogleda stanje na bankovnom računu, jer je ovom pobjedom uprihodio minimalno 180 miliona dolara, a ko zna koliko je još zaradio na reklamama i ostalom popratnom sadržaju. Iako je možda i nezasluženo izgubio, Pacquiao će tugu utopiti u preko 120 miliona dolara zarade.

 

"Ljubitelji boksa, žao mi je"

 

Što se tiče meča, malo ko je ostao oduševljen. Meč se, naravno, pompozno najavljivao. Svjetski mediji pisali su da je pred nama "meč stoljeća", bacale su se hiljade i hiljade dolara za ulaznice, ali na kraju niko nije bio impresioniran viđenim.

 

"Ljubitelji boksa, žao mi je", poručio je preko Twittera bivši svjetski prvak Oscar De La Hoya.

 

Las Vegas izviždao suce i Mayweathera

 

Pacquiao se trudio, bio je aktivniji, agresivniji, što je, uostalom, oduvijek bio njegov stil boksanja, dok je Mayweather čekao da se Filipinac umori i onda ga je nemilosrdno kažnjavao kontra udarcima.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook