Zvanično pojašnjenje policije RS

Zašto je zaista uhapšen Sanel Menzil iz Kotor Varoši: Sporni fotografija i komentar

Hronika01.05.15, 15:17h

Zašto je zaista uhapšen Sanel Menzil iz Kotor Varoši: Sporni fotografija i komentar
- Na osnovu naredbe Osnovnog suda Kotor-Varoš izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata osumnjičenog te pronađeni i izuzeti predmeti koji će biti predmet vještačenja, precizirala je glasnogovornica CJB Banja Luka

 

Glasnogovornica Centra javne bezbjednosti (CJB) Banja Luka Marija Markanović potvrdila je Feni da je policija u Kotor-Varoši jučer, u saradnji s nadležnim tužilaštvima, lišila slobode S.M. (1989.), osumnjičenog da je dana ranije na društevnoj mreži, na svom Facebook profilu, objavio fotografiju i komentar, kako je navela, izrazito uvrjedljivog i provokativnog sadržaja.

 

- Na osnovu naredbe Osnovnog suda Kotor-Varoš izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata osumnjičenog te pronađeni i izuzeti predmeti koji će biti predmet vještačenja, precizirala je Markanović.

 

Nakon završene kriminalističke obrade, po instrukciji postupajućeg tužioca Specijalnog tužilaštva RS-a, S.M. je puštena na slobodu, a po kompletiranju predmeta, protiv njega će biti dostavljen izvještaj.

 

- Sve dalje mjere i radnje u ovom predmetu preduzimat će se pod nazorom i po instrukciji Specijalnog tužilaštva RS-a - rekla je Markanović.

 

Mediji su ranije objavili da je jučer u Kotor-Varoši uhapšen Sanel Menzil zbog svojih komentara o napadu na policijsku stanicu u Zvorniku koji je izvršio Nerdin Ibrić u kojem je ubio policajca Dragan Đurića, a ranio dvojicu njegovih kolega, javlja agencija Fena.

 

Kako se nezvanično saznaje, Sanel Menzil je u svom postu kritikovao odluku da se i u Federaciji BiH proglasi Dan žalosti zbog napada na policijsku stanicu u Zvorniku i ubistva policajca.
 

Iako je u istom komentaru osudio zločin koji ke počinio Ibrić, ustvrdio je i kako je problematično što 11. juli nije Dan žalosti u RS-u.
 

Nakon što su na njegov post uslijedili komentari koji su direktno odobravali napad na policijsku stanicu, kako tvrdi, Menzil je sam uklonio svoj komentar sa Facebooka. .

 

(Fena/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook