PREDSTAVLJANJE BRENDA 'S & M'

Samra Menzilović Ćatić na regionalnom takmičenju modnih dizajnera na Cetinju

ŽENA iN01.05.15, 14:35h

Samra Menzilović Ćatić na regionalnom takmičenju modnih dizajnera na Cetinju
Mlada bh. dizajnerica Samra Menzilović Ćatić je, nakon nekoliko uspješnih i stilski prepoznatljivih samostalnih modnih revija, jedina iz BiH dobila značajno međunarodno priznanje od modne manifestacije „The best young designer Balkan”

 

 

Organizatori ovog prestižnog regionalnog modnog događaja, predvođeni prošlogodišnjom pobjednicom Jelenom Roganović Đurić,  prepoznali su Samrin brend „S ₰ M“ kao umjetnički rad i nakon usvajanja predstavljenih modela na temu vjenčanica, uručili joj zvaničan poziv za takmičenje na ovogodišnjoj modnoj manifestaciji, koja se održava 1. maja, u kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ na Cetinju.

 

Na takmičenju će se predstaviti dizajneri iz svih zemalja regiona, ukupno njih 11, a najbolji dizajner na ovogodišnjem takmičenju na Cetinju dobit će priliku da se predstavi na izboru najboljeg mladog dizajnera  „Ruski siluet” u Moskvi, koju organizuje humanitarna organizacija, na čijem čelu je supruga reditelja svjetskog glasa Nikite Mihalkova

 

samra

 

Pobjednika ovogodišnjeg takmičenja će proglasiti stručni žiri, na čijem čelu je Giulio Moreno, a pobjednik ima priliku da ovo prestižno takmičenje organizuje u svojoj zemlji.

 

Organizator manifestacije MNE ART PRODUCTION je osigurao svim ušesnicima besplatan puni pansion  u predivnom Hotelu“Ramada“ i bogat kulturni program.

 

- Važno je učestvovati i predstaviti dio potencijala naše modne scene, a bilo bi lijepo i ovakvu manifestaciju prenijeti i u naše modne dvore, poručuje Samra Menzilović Ćatić.

 

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook