Gradonačelnik Tuzle osudio napad na policijsku stanicu

Imamović: To je napad na BiH, njen ustavni poredak, međunarodni ugled i na sigurnost svih građana

Front28.04.15, 17:13h

Imamović: To je napad na BiH, njen ustavni poredak, međunarodni ugled i na sigurnost svih građana
Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović danas je najoštrije osudio napad na policijsku stanicu u Zvorniku i uputio izraze saučešća porodici policajca Dragan Đurića, koji je ubijen pri obavljanju dužnosti



- Napad na Policijsku stanicu u Zvorniku, kao i napadi na Policijsku upravu u Bugojnu i na Ambasadu SAD-a u Sarajevu, predstavljaju napad na državu Bosnu i Hercegovinu, na njen ustavni poredak, međunarodni ugled i na sigurnost svih građana. I građani Tuzle su uznemireni zbog kriminalnog akta počinjenog u Zvorniku - kazao je Imamović.



Izrazio je očekivanje da "nadležni policijski i pravosudni organi, u međusobnoj saradnji i koordinaciji, hitno provedu detaljnu istragu s ciljem potpunog rasvjetljavanja i utvrđivanja svih okolnosti počinjenog krivičnog djela".



- Sve institucije sistema u Bosni i Hercegovini moraju temeljitije i odlučnije da se bave uzrocima pojava terorizma i drugih prijetnji sigurnosti građana, kako se ovakvi slučajevi ne bi u budućnosti dešavali - poručio je Imamović, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Tuzle.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook