Ničim nije odavao da bi mogao ubiti

Zvorničani: Ibrić je bio vrijedan i pošten, planirao uskoro pokrenuti biznis s pilićima

Hronika28.04.15, 11:22h

Zvorničani: Ibrić je bio vrijedan i pošten, planirao uskoro pokrenuti biznis s pilićima
Napadač na policijsku stanicu u Zvorniku u ponedjeljak navečer trebao je uskoro pokrenuti biznis sa uzgojem tovnih pilića, zajedno sa polubratom Nerminom koji živi u Švicarskoj, piše bh. novinska agencija Patria

 

Zvorničani 24-godišnjeg napadača Nerdina Ibrića poznaju kao vrijednog momka, poštenog, pa je vijest da je izvršio napad na policijsku stanicu, u kojoj je ubijen jedan policajac a dvojica su ranjena, šokirala mnoge Zvorničane, naročito njegove komšije u selu Kučić-Kula gdje je Ibrić živio sa majkom.

 

U razmjeni vatre sa policijom ubijen je i napadač Ibrić.

 

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač incident je okarakterisao kao teroristički čin. Policija je u utorak ujutro privela jednu osobu, za koju se sumnja da je Ibriću pomagala da izvrši napad na zvorničku policiju.

 

Predsjednik Udruženja za održivi povratak u Podrinje Zvornik Hasan Grebić rekao je za bh. novinsku agenciju Patria kako je poznavao Ibrića i njegovu porodicu. Ibrić je prema njemu bio vrlo pristojan.

 

- Pokretao je biznis sa polubratom Nerminom koji živi i Švicarskoj. Stariji ljudi u Kučić-Kuli, kako i ostalim povratničkim selima oko Zvornika, žive uglavnom od penzija. Mladima je teško. Snalaze se kako znaju. Neki odlaze u inostranstvo i traže azil, dok drugi pokušavaju živjeti od poljoprivrede – kaže Grebić.

 

Napadač na policijsku tranicu imao je godinu dana kada su mu srpske snage 1. juna 1992. godine ubile oca sa još više od 700 zvorničkih Bošnjaka.

 

Nermina su sukobi zadesili u bolnici u Zvorniku u kojoj se liječio tih dana. Još nije poznato koje je zdravstvene probleme imao. Njegova majka i on prebačeni su u Kolektivni centar Karaula, koji je bio otvoren u Živinicima, u kojem je Nermin proveo nekoliko godina.

 

U Kučić-Kuli njegova majka i on vratili su se među prvima u Zvronik, ubrzo nakon okončanja sukoba u BiH.


Nerdin je redovno završio Srednju medicinsku školu u Zvorniku. Grebić kaže da ničim nije odavao da bi mogao nekoga ubiti, piše Patria.

 

(nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook