Video/ Situacija potpuno izmakla kontroli

Haos u Baltimoreu: Mladi izašli na ulice, pale i pljačkaju sve živo pred sobom...

Hronika28.04.15, 08:34h

Haos u Baltimoreu: Mladi izašli na ulice, pale i pljačkaju sve živo pred sobom...
Ulice Baltimorea ostale su opustošene kada se nekoliko stotina mladih sukobilo s policijom nakon pogreba crnog mladića koji je umro dok je bio u pritvoru. Epilog nemira je 15 ozlijeđenih policajaca, izgoreni automobili, opljačkane trgovine i požari u središtu grada. Na ulice su izašla i vozila nacionalne garde


Nekoliko stotina mladih u ponedjeljak se u Baltimoreu sukobilo s policijom nakon pogreba crnog mladića koji je umro dok je bio u pritvoru, a lokalni dužnosnici upozorili su da bi bande mogle predstavljati prijetnju policajcima. 

 

Ignorirali policiju

 

Grupa mladih ljudi bacala je kamenje na gradski autobus i na policijska vozila koja su prolazila pokraj trgovačkog centra Mondawmin u sjeveroistočnom Baltimoreu, samo nekoliko blokova udaljenom od mjesta na kojemu je trajao pogreb. Policija ih je iz helikoptera pozvala da se raziđu, no oni su to ignorirali. 

 

Cijelu noć policijske snage dežuraju, a proglašen je i policijski sat. Uhićeno je 27 prosvjednika, ozlijeđeno 15 policajaca. Nekoliko njih je ima teške ozlijede. Zbog haosa škole danas neće raditi. Policija je i dalje na ulicama i pokušava uvesti red, javlja CNN. 

 

Na pogrebu su govornici pred 2.500 okupljenih u baptističkoj crkvi New Shiloh podsjetili kako svijet pozorno prati hoće li pravda biti zadovoljena za 25-godišnjeg Freddieja Graya, koji je umro 19. aprila od posljedica ozljede kralježnice koju su mu nanijeli policajci pošto su ga uhitili. Grayeva smrt potaknula je niz prosvjeda. 

 

Na ulicama su ostali zapaljeni automobili i opljačkane trgovine. 

 

 

(danas.net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook