Opasno vrijeme tokom dana

Izdato upozorenje zbog padavina i vjetra, pad temperature zraka

Hronika27.04.15, 11:51h

Izdato upozorenje zbog padavina i vjetra, pad temperature zraka
Promjenljivo vrijeme sa kišom zahvatit će BiH u ponedjeljak, dok će u utorak u cijeloj zemlji biti oblačno sa kišom, a u Hercegovini se očekuje više padavina, prognoza je FHMZ, prenosi bh. novinska agencija Patria

 

Meteoalarm je i za danas i sutra izdao žuto upozorenje na povećanu količinu padavina i udare vjetra.

 

- Očekuje se većinom između 10 i 25 litara kiše po metru kvadratnom, u Hercegovini lokalno do 40 litara. Vjetar umjerene jačine. Prije podne južnog i jugozapadnog smjera, u drugoj polovini dana u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni smjer.

 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 °C. 

 

U srijedu, 29.04.2015. u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni više oblačnosti prije podne, a u drugom dijelu dana razvedravanje. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima u jutarnjim satima će padati slaba kiša, a na planinama slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 2 i 7 °C, na jugu Hercegovine od 6 do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 18 °C, na jugu Hercegovine od 19 do 23 °C. 

 

U četvrtak, 30.04.2015. novo naoblačenje sa juga u Bosni i Hercegovini će usloviti slabu kišu. Vjetar slab, većinom istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5 °C, na jugu Hercegovine od 7 do 11 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 21 °C. 

 

U petak, 1.05.2015. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Jače padavine se očekuju poslije podne sa sjevera. U Hercegovini poslije podne će biti lokalnih pljuskova. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9 °C, na jugu Hercegovine od 8 do 12 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23 °C.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook