PIJESAK U GAĆICAMA

Evo kako modna industrija 'skriva' pravu kilažu premršavih modela!

Lifestyle25.04.15, 12:33h

 Evo kako modna industrija 'skriva' pravu kilažu premršavih modela!
Bivša manekenka Jennifer Sky izjavila je da modeli moraju stavljati vrečice pijeska u donje rublje kako bi na vaganju ispalo da nemaju pre malo kila, a sve kako bi se poštovao zakon prema kojem se modeli s pre niskim indeksom tjelesnom težinom ne smiju pojavljivati na pistama

 

Izgleda da kontroverzni europski zakoni prema kojem se pre mršavi modeli ne bi smjeli pojavljivati na pistama čini više štete nego koristi jer manelenke postaju sve 'kreativnije' kada je riječ o prikrivanju njihove stvarne kilaže. 

 

Jedan od takvih zakona nedavno je stupio na snagu u Francuskoj, a prema njemu se manekenke s pre niskim indeksom tjelesne težine ne smiju pojavljivati na pitama, a one koji postupe suprotno čekaju velike novčane kazne. Ipak, manekenke su uspjele pronaći načine kao 'zavarati' zakon, a bivša manekenka iz Brooklyna, 38-godišnja Jennifer Sky odlučila je javno progovoriti o tome. 

 

Naime, jedna manekenka koja je sudjelovala na španjolskom 'Tjednu mode" navodno je ispričala Jennifer da su manekenke morale stavljati vrećice s pijeskom u donje rublje kako bi stvorile privid da nemaju pre malo kila, a one definitivno nisu jedine koje pribjegavaju tim ekstremnim mjerama. 

 

Jeniffer se nada da dotični zakon neće proći u Americi jer ga smatra diskriminirajućim i nerealnim jer, prema njezinom mišljenju, indeks tjelesne težine nije povezan samo s visinom i brojem kila već i ostalim faktorima poput godina i slično. Isto tako, rekla je da je i ona kao 16-godišnjakinja bila ekstremno mršava, ali ne zbog poremećaja u prehrni već genetike što je faktor na koji kritičari modne industrije često ne obraćaju pažnju. 

 

(magazin.net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook