FOTO/ Ženi se bh. bokser Damir Beljo

Krhka plavuša slomila ubojitog Hercegovca: I Dragan Čović na svadbi decenije u Širokom Brijegu!

Zabava23.04.15, 14:24h

Krhka plavuša slomila ubojitog Hercegovca: I Dragan Čović na svadbi decenije u Širokom Brijegu!
Vjenčanju će prisustvovati preko 600 svatova, brojni članovi porodice, prijatelji te prominentne ličnosti iz svijeta sporta, politike i javnog života Hercegovine. Među gostima, između ostalih, bit će i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, te gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić

 

Bosanskohercegovački profesionalni bokser i evropski prvak u boksu po WBO verziji, Mostarac Damir Beljo u subotu vjenčat će se sa svojom dugogodišnjom djevojkom Andrijanom Bačić. Svadbeno slavlje bit će upriličeno u Širokom Brijegu u svadbenom salonu „Jabuka“, a budući mladenci za kumove su odabrali Marka Ćorluku i Anu Meter.

 

damir-beljo-i-andrijana-bacic-2

 

Njemu će prisustvovati preko 600 svatova, brojni članovi porodice, prijatelji te prominentne ličnosti iz svijeta sporta, politike i javnog života Hercegovine. Među gostima, između ostalih, bit će i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, te gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, zbog čega mnogi ovu svadbu već nazivaju hercegovačkom svadbom decenije.  

 

Beljo je osvojio naslov prvaka Evrope, Azije i Pacifika po WBC verziji i naslov prvaka Evrope po WBO verziji pobijedivši u nedavnom meču u Berlinu Nijemca Maika Kurzweila. U sklopu svojih 20 mečeva, 17 je pobijedio nokautom, a svega tri je ostvario na bodove, čime je dobio zasluženi nadimak “Bombarder iz Mostara''.

 

damir-beljo-andrijana-bacic

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook