Drama u Sarajevu

Panika u Ambasadi SAD-a: Zbog sumnjive putničke torbe digli uzbunu!

Hronika20.04.15, 15:08h

Panika u Ambasadi SAD-a: Zbog sumnjive putničke torbe digli uzbunu!
Posumnjalo se kako bi ona mogla skrivati opasan sadržaj pa su odmah aktivirane mjere predviđene u takvim slučajevima

 

 

Zaboravni putnik koji je ostavio prtljagu pred zgradom Ambasade SAD u Sarajevu izazvao je u ponedjeljak pometnju i uzbunu među policijom koja osigurava taj strogo čuvani objekt, izvijestili su mediji. U prijepodnevnim satima pripadnici osiguranja Ambasade opazili su kako se na nogostupu ispred zaštitne ograde, u blizini glavnog ulaza, nalazi ostavljena putna torba.

 

Posumnjalo se kako bi ona mogla skrivati opasan sadržaj pa su odmah aktivirane mjere predviđene u takvim slučajevima. Policajci koji su torbu pregledali utvrdili su kako je njen sadržaj bezopasan te kako ju je pred ambasadu zaboravila osoba koja je izlazila iz taksija.

 

“Sve je u redu. Nema nikakve drame, obavljen je redovan pregled. Osoba koja je prolazila pored Ambasade zaboravila je ponijeti torbu”, kazao je direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić. Ambasada SAD u Sarajevu smješteno je u prometnom dijelu grada i u blizini autobusne i željezničke stanice.

 

Sjedište ambasade je u strogo zaštićenom i namjenski građenom objektu, podignutom prije pet godina na dijelu prostora nekadašnje kasarne “Maršal Tito”. Kompleks ambasade prostire se na oko 11 hiljada kvadratnih metara, a američku vladu je njegova izgradnja stajala više od 105 miliona dolara.

 

(Dnevni-list.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook