Dan otvorenih vrata svakog petka od 10 do 16 sati

Zana Marjanović poziva građane: Učestvujte u donošenju odluka u Parlamentu FBiH!

Front20.04.15, 12:22h

Zana Marjanović poziva građane: Učestvujte u donošenju odluka u Parlamentu FBiH!
Zastupnici SBB-a Zana Marjanović, Jasna Duraković i Zlatko Kravić pokrenuli su projekat komunikacije sa građanima – u petak dan otvorenih vrata

 

Povodom Svjetskog dana naslijeđa, Kinoteku BiH, jednu od najznačajnijih kulturnih institucija BiH, koja posljednjih godina trpi velike gubitke zbog nebrige nadležnih vlasti, prošli vikend je posjetila Zana Marjanović, glumica i zastupnica SBB-a u Parlamentu FBiH.

 

- Razočarana sam i potištena zbog činjenice da smo dopustili da dođe do ovoga. Nečuveno je i ne priliči zemlji kakva je BiH da zanemari jednu ovakvu instituciju. Ovo samo pokazuje nebrigu i nedostatak svijesti prema kulturi uopšte, a naročito prema našem kulturnom naslijeđu - kazala je Marjanović.

 

Posjeta Kinoteci BiH dio je projekta 'Komunikacija sa građanima, predstavnicima institucija kulture i sporta u FBiH, federalnih fondacija i nevladinih organizacija (NVO)', koji je zastupnica Marjanović pokrenula u saradnji sa zastupnicima SBB-a iz Kantona Sarajevo u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Jasnom Duraković i Zlatkom Kravićem.

 

Projekat je započet sa ciljem ostvarivanja bolje komunikacije zastupnika u Parlamentu FBiH sa građanima, predstavnicima institucija kulture i sporta u FBiH, Federalnih fondacija i NVO, koji će omogućiti da se njihove potrebe i prijedlozi predstave u Parlamentu FBiH, te da kroz zastupnike učestvuju u donošenju odluka.

 

Već u petak, 24. aprila, u Avaz Twist Toweru od 10:00 do 16:00 sati, građani će imati priliku prisustvovati danu otvorenih vrata sa federalnim zastupnicima SBB-a, Zanom Marjanović, Jasnom Duraković i Zlatkom Kravićem.

 

Građani, predstavnici institucija kulture i sporta, Federalnih fondacija i NVO će svoje posjete moći najavljivati na telefone: +38761-135-017, +38733-942-585 i e-mail : [email protected]

 

U skladu sa pozivima i predstavljanjem teme na koju bi razgovarali sa zastupnicom Marjanović, građani, predstavnici institucija kulture i sporta u FBIH, Federalnih fondacija i NVO, će biti obaviješteni o datumu i terminu održavanja posjete.

 

Dan otvorenih vrata održavati će se svakog petka u mjesecu na navedenoj lokaciji i u navedenom vremenskom periodu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook