Rezervišite karte na vrijeme

'Životinjska farma' na sceni Sarajevskog ratnog teatra u aprilu

Kultura20.04.15, 12:11h

'Životinjska farma' na sceni Sarajevskog ratnog teatra u aprilu
Publika Sarajevskog ratnog teatra će ponovo imati priliku pogledati predstavu “Životinjska farma” autora George Orwella

 

 

Predstava se izvodi u srijedu 22, četvrtak 23, petak 24. i subotu 25. aprila s početkom u 20h.

 

Režiju za ovu predstavu potpisuje Dino Mustafić koji ujedno po prvi put režira u Sarajevskom ratnom teatru. Glumačku ekipu čini 14 izvrsnih glumaca, a umjetnički tim okuplja još veću ekipu sastavljenu ne samo od bh. umjetnika već i naših prijatelja iz Hrvatske i Srbije. U predstavi igraju: Ejla Bavčić Tarakčija, Snežana Bogićević, Sonja Goronja, Mirela Lambić, Ana Mia Milić, Maja Salkić, Amila Terzimehić, Benjamin Bajramović, Ermin Bravo, Adnan Goro, Adi Hrustemović, Sead Pandur, Enes Salković, Igor Skvarica.  Dramaturgiju poptisuju Željka Udovičić Pleština i Dubravka Zrnčić - Kulenović. Scenograf je Vedran Hrustanović, a kostimografkinja Lejla Hodžić. Scenski pokret potpisuje Damir Klemenić. Autor muzike je Vladimir Pejković a tekstove za songove napisala je Milena Bogavac.

 

Ovo je predstava u kojoj nema klasične glumačke podjele. Na sceni je 14 glumaca, jedan od njih (B.Bajramović) je George Orwell, a ostale uloge dodjeljuje publika. Svaki gledalac će dobiti zvono i jačinom zvuka zvona, glasa ili udaranja nogama o pod, mjeri se jačina zvuka i tako se saznaje kojem glumcu i za koju ulogu ide glas publike.

 

S obzirom da se svaki put određuje nova glumačka podjela, tako i publika svakim igranjem prisustvuje novoj premijeri „Životinjske farme“. Igranja u aprilu obilježiti će 10, 11, 12. i 13. premijeru.

 

Rezervacije za predstavu se mogu obaviti svaki radni dan od 10h do 16h na 033 664 070 ili tokom vikenda na 064-4-168-148. Ulaznice je potrebno preuzeti najkasnije dan pred igranje predstave.


Cijena iznosi 15KM, a omogućen je popust učenicima, studentima i penzionerima na određeni broj ulaznica. Naša blagajna radi radnim danima od 10h do 16h, a vikendom od 18h do 20h. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook