SVE SPREMNO ZA OTVARANJE SAJMA GRAPOS-EXPO 2015

Ako ste poduzetnik, onda je Gračanica mjesto za vas!

Biznis Klub19.04.15, 23:32h

Ako ste poduzetnik, onda je Gračanica mjesto za vas!
Od 21. do 24. aprila u Gračanici će biti održan 6. Međunarodni sajam poduzetništva i obrta „GRAPOS-EXPO 2015“. Sajam na istoj lokaciji kao i ranijih godina organizuju BOMS-expo i Općina Gračanica, uz sponzorstvo BH Telecoma, Kovan - Eko line i HST CNC technik, te uz pokroviteljstvo Vijeća ministara BiH, Vlade FBiH i Vlade TK

 

Cilj organizacije sajma je prvenstveno promocija i afirmacija domaće i privrede iz okruženja. Od 2010. godine kada je organizovan prvi sajam pa do danas, zahvaljujući visokim nivou organizacije i visokim standardima kvaliteta, sajam je izrastao u respektabilnu manifestaciju interesantnu ne samo domaćim, nego i mnogobrojnim stranim izlagačima. O tome najbolje govori podatak da se ove godine očekuje preko 300 izlagača i 20.000 posjetilaca.  Sajam se organizuje na 5.200 m² zatvorenog i 15.000 m² otvorenog prostora.


I ove godine izlagače i posjetioce očekuju vrhunska organizacija i ponuda. Prema riječima direktora sajma Nedžada Nuhanovića, pripreme teku bez problema, a u ponudi će biti niz zanimljivih sajamskih i vansajamskih sadržaja. U konferencijskom dijelu sajma govorit će se o aktuelnim i zanimljivim temama iz oblasti privrede, poslovanja i stranih investicija. Posebna pažnja bit će posvećena energetskoj efikasnosti i Akcionom planu energetski održivog razvoja općine Gračanica koji je nedavno usvojen od strane Općinskog vijeća u okviru projekta Remida.


Ceremonija otvaranja počinje u utorak, 21.04.2015. u 11 sati, na istoj lokaciji kao i ranijih godina – Sočkovački put, u neposrednoj blizini glavne raskrsnice na ulazu u grad. Prisutnima će se obratiti:  Nedžad Nuhanović, direktor sajma, Nusret Helić, Načelnik općine Gračanica, NJ.E. madame Claire Bodony, ambasadorica Republike Francuske u BiH, Bego Gutić, premijer TK, Amir Zukić, federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta, koji će ujedno sajam zvanično i proglasiti otvorenim, nakon čega slijedi svečano presijecanje vrpce.


Radno vrijeme sajma je od 10 do 20 sati, osim posljednjeg dana kada će biti otvoren do 18 sati.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook