NEVJEROVATAN SLUČAJ

'Moj novi muž je osuđeni pedofil: Živi s nama, a svoje kćeri svaku noć zaključam u sobu da ih ne bi napao'

Hronika19.04.15, 15:11h

'Moj novi muž je osuđeni pedofil: Živi s nama, a svoje kćeri svaku noć zaključam u sobu da ih ne bi napao'
Mama zaključava svoje mlade kćeri u njihove sobe svaku večer kako bi mogla živjeti sa svojim suprugom, osuđenim pedofilom

 

Zvuči kao nevjerojatan scenarij, ali riječ je o istinitoj priči. Dvije mlade sestre doista se svake večeri zaključavaju u spavaću sobu pod alarmom kako bi ih se zaštitilo od nasrtljivog očuha. I socijalni radnici kažu da je to sve u redu, piše Daily Mirror o slučaju koji je zaprepastio Britaniju. Radi zaštite maloljetnih djevojčica, njihov identitet, kao ni identitet njihove majke i očuha, nije objavljen.

 

Koliko god da to zvučalo kao nešto potpuno van pameti, državne službe dale su zeleno svjetlo ovoj u najmanju ruku neobičnoj, a mnogi bi rekli monstruoznoj ideji na koju je došla sama majka, a sve kako bi mogla spavati i biti u vezi s njihovim bolesno pohotnim očuhom.

 

Ali to nije sve. Kako bi uopće odobrili ovako što, gradski su vijećnici procijenili da su djevojčice dovoljno zaštićene od potencijalnog napada činjenicom da bi očuh, u slučaju da ih poželi seksualno napastovati, iz kreveta prvo morao skočiti preko svoje supruge, koju bi tim činom jamačno probudio. Zaključanim je curicama također dana prilika da pritiskom gumba dozovu majku ako požele obaviti nuždu.

 

Baka djevojčica ostala je naprosto šokirana odlukom.

 

'Otkad sam saznala da je novi muž moje kćeri osuđeni pedofil pokušala sam izraziti svoju zabrinutost socijalnim službama. Sablažnjena sam činjenicom da je tom muškarcu dopušteno da se useli u obiteljski dom s mojim unukama', rekla je baka.

 

Majka pak cijelu situaciju vidi drukčije. Svjesna je suprugove nastranosti jer je prethodno s njim bila u vezi u osamdesetima. Nakon godine dana veze, majka je zatražila da ona bude 'osoba s odobrenjem' koja će nadzirati svaki kontakt svog tadašnjeg dečka s osobama mlađima od 16 godina, jer osuđen pedofil ne smije imati nenadzirani kontakt s njima u okviru odredbe o prevenciji seksualnih prijestupa (uz to, mora se i upisati u registar seksualnih prijestupnika).

 

Tijekom prve godine braka, gradsko vijeće okruga Devon napravilo je reviziju slučaja te procijenilo da je pedofil još uvijek prijetnja za djevojčice te da u slučaju da njihova majka želi nastaviti vezu s njim, da one moraju biti smještene kod rodbine.

 

Nakon što se vrijeme koje je njezin muž provodio s njezinim kćerima očigledno povećalo, majka se opet obratila vijeću, želeći da odobre 'povremene ostanke preko noći' u njihovom domu. Zahtjev je odbijen, ali unutar nekoliko mjeseci dogodio se obrat.

 

Majka je kupila i instalirala alarm u kući, a obratila se i udruzi koja pomaže ljudima pogođenima seksualnim zlostavljanjem, uključujući i same pedofile. Stručni tim socijalnih radnika i odvjetnika, uključujući i odvjetnika njihova biološkog oca utvrdio je da su sigurnosne mjere dostatne i adekvatne.

 

Nakon poduzimanja sigurnosnih mjera koje je baka nazvala 'hrpetinom smeća' i nove revizije slučaja, pedofilu je odobreno spavanje u obiteljskoj kući uz uvjet da ga majka djevojčica nadzire.

 

Nakon što je priča osvanula u britanskim medijima, tamošnjoj se javnosti obratio i Peter Saunders, osnivač Nacionalne udruge osoba zlostavljanih u djetinjstvu.

 

'Niti jednom roditelju i niti jednom organu vlasti ne smije biti dozvoljeno ovako riskirati djetetovu sigurnost. Situacija je još nevjerojatnija s obzirom na to da znamo kakve su sklonosti seksualnih prijestupnika, bilo osuđenih ili neosuđenih, da ponove zločin. Nikakvi alarmi i tehnološke sigurnosne mjere neće zaustaviti zlostavljanje, a ovaj slučaj je jednostavan primjer majke koja se odrekla odgovornosti za svoju djecu i vlasti su dužne intervenirati. Taj čovjek očito predstavlja rizik i jedini način da se jamči sigurnost djevojčica je da se on ukloni iz obiteljske kuće.'

 

(jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook