Pucnjavi prethodila tuča

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Mirze Raščića

Hronika17.04.15, 08:24h

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Mirze Raščića
Sarajevska policija uhapsila je noćas osumnjičenog za ubistvo Mirze Raščića koje se sinoć dogodilo u sarajevskom naselju Grbavica

 


Ubistvo se dogodilo u prostorijama koje koristi Udruženje navijača FK Željezničar, podsjeća Oslobođenje.


Nezvanično, list navodi da je u Rašića pucao Izudin Tahirović Izo, a pucnjavi je prethodila tuča dvojice muškaraca.


Raščić je od zadobijenih povreda preminuo na putu prema Klinici urgentne medicine KCUS-a.

 

U zvaničnom saopštenju MUP-a KS se navodi da je dana 16.04.2015.godine, u 19:10 sati, obaviještena II PU da je u prostorijama SRC  “Grbavica”,ulica Zvornička, općina Novo Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja.


Tom prilikom je povrijeđen R.M., rođen 1989.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a u KCU u Sarajevu je u 19:35 sati preminuo od zadobijenih povreda.


Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Tijelo preminulog je prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti izvršena obdukcija.


Dalje se navodi da su dana 17.04.2015.godine, u 00:15 sati, policijski službenici II PU su u ulici Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, lišili slobode Z.A., rođenog 1984.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 362. KZ F BiH (Nasilničko ponašanje).


Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, pomenutog dana u 03.20 sati, slobode je lišen T.I., rođen 1989.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166. KZ F BiH (Ubistvo).


Nastavlja se rad na potpunom rasvjetljavnju i dokumentovanju opisanog krivičnog djela, saopćeno je iz MUP-a K


Ubistvo na Grbavici ponovo je uzdrmalo Sarajlije koji se sve češće pitaju koliko je Sarajevo grad sigurno življenja.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook