VIDEO/ Dokumentarac o fudbalskoj megazvijezdi

Ovako je Ronaldo živio kao dječak: Vozio se metroom, umjesto kupatila - paravan...

Sport02.04.15, 11:14h

Ovako je Ronaldo živio kao dječak: Vozio se metroom, umjesto kupatila - paravan...
Za razliku od onoga što je danas i u kakvom luksuzu živi, najbolji fudbaler svijeta je kao 16-godišnjak živio u više nego skromnim uslovima. Imao je stipendiju od 300 eura i nju je davao majci

 

Cristiano Ronaldo je sada najbolji fudbaler svijeta, jedan je od najpoznatijih i najboljih sportista svijeta, ni sam vjerovatno ne zna koliko stotina miliona ima na svom bankovnom računu, vozi najskuplja kola, živi u luskuznim vilama, nosi najskuplja odjela i svjetske ljepotice luduju za njim, ali prije 14 godina uopšte nije bila takva situacija.

 

Portugalska televizija je nedavno emitovala dokumentarnu priču o današnjoj fudbalskoj megazvezdi i to iz vremena kada su uradili prvi intervju sa njim 2001. godine, dok je bio samo jedan od gomile dječaka u Sportingovoj fudbalskoj školi.

 

U tom trenutku su za talentovanog 16-godišnjaka čuli samo pojedini portugalski treneri, sportski novinari i najpasioniraniji zaljubljenici u fudbal koji su slušali priče o još jednom biseru tamošnjeg fudbala.

 

Prvi intervju za nacionalnu televiziju Portugalije dao je 11. septembra 2001. godine kada se dogodio teroristički napad u New Yorku, a Ronaldo je tada živio u jednom lisabonskom hotelu sa drugim klincima. Imao je samo jednu sobu u kojoj nije bilo normalnog kupatila, već samo paravan.

 

cristiano-ronaldo-mlad

 

Na treninge je za razliku od današnjih dana kada posjeduje vozni park najskupljih automobila, odlazio metroom, gdje je uredno plaćao kartu, a pazite sada ovo. Njegova mjesečna stipendija iznosila je čitavih 300 evua. Tada je sve pare davao majci koja mu je određivala džeparac i kojoj se obraćao za dozvolu kada mu je novac potreban.

 

Potpuno drugačija krajnost od svega onoga što je danas. Na video snimku možete videti kako Ronaldo kao dječak se vozi metroom i radi sve ostale stvari koje rade ljudi koje srećete svakodnevno na ulici.

 

 

(Telegraf.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook