Video/ Poručio hrvatskom državnom vrhu

Šešelj: Vi kao da ste udareni topuzom u glavu, zato danas palim vašu ustašku zastavu!

Hronika01.04.15, 14:58h

Šešelj: Vi kao da ste udareni topuzom u glavu, zato danas palim vašu ustašku zastavu!
Lider SRS Vojislav Šešelj zapalio je zastavu Hrvatske ispred Palate pravde gdje se danas nastavlja suđenje zamjeniku predsjednika SRS Nemanji Šaroviću. Ispred Palate pravde su se okupile pristalice SRS, kojima je Šešelj održao govor, a prisutne su i veoma jake policijske snage

 

Dolazeći pred Palatu pravde, Šešelj je svojim pristalicima rekao da je došao da posvjedoči na sudu da je on dao nalog da se spale zastave za koje se sudi Šaroviću i da su oni morali to da učine da ne bi snosili disciplinske sankcije u stranci. 

 

Takođe je naveo da želi da uputi poruku hrvatskom državnom vrhu "koji ga već danima kritikuje".

 

- Oni kao da su udareni topuzom u glavu i ponašaju se nerazumno. Zato sam danas došao da uputim razumljivu poruku hrvatskoj ustaškoj državi tako što ću spaliti i njihovu zastavu - kazao je Šešelj, paleći zastavu.

 

On je ponovio da nema namjeru da se doborovljno preda organima koji bi ga prebacili u Haški tribunal i da će na njihove eventualne pokušaje da ga uhapse odgovoriti pasivnim otporom.

 

- Kad dođu da me hapse, ja ću sesti na zemlju i onda mogu da me nose na svojim junačkim rukama sve do Aerodroma Nikola Tesla. Ako hoće da me biju, ja ću podmetnuti leđa i reći im da biju, kad već neće da biju albanske teroriste na Kosovu  - rekao je Šešelj.

 

 

(oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook