Nagradili studente

Profesori sa Kriminalistike u Sarajevu sebi smanjili plate da bi zaposlili tri asistenta

Hronika01.04.15, 14:49h

Profesori sa Kriminalistike u Sarajevu sebi smanjili plate da bi zaposlili tri asistenta
Profesori sa Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu smanjili su sebi plaće kako bi u radni odnos mogli primiti tri asistenta, piše bh. novinska agencija Patria

 

 

Tri najbolja studenta sa ovog fakulteta, dobitnici zlatnih znački dobili su posao zahvaljujući tome što su njihovi profesori odlučili da ih nagrade za trud koji su pokazali tokom studiranja, tako što su im pružili šansu da se dalje profesionalno usavršavaju u njihovom poslu.

 

Dekan Fakulteta Nedžad Korajlić rekao je da će Uprava ove obrazovne ustanove i dalje nastaviti sa nagrađivanjem vrijednih studenata.

 

Osim tri asistenta, na Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije primljena su i tri pripravnika te pet volontera, a njihovo zapošljavanje pomogao je Federalni zavod za zapošljavanje.

 

Direktor Instituta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Muhamed Budimlić rekao je kako od toga koliko Fakultet i Institut budu spremni odgovoriti potrebama društva toliko će i sigurnosna situacija u zemlji biti dobra, piše NAP.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook