Nogometni stručnjak o kvalifikacijama za Euro 2016

Ivica Osim nema dilema ko će slaviti u Beču: Austrijanci su brži i moderniji

Sport31.03.15, 09:59h

Ivica Osim nema dilema ko će slaviti u Beču: Austrijanci su brži i moderniji
Legendarni bh. fudbalski stručnjak Ivica Osim, koji je svojevremeno sa mnogo uspjeha vodio austrijski Sturm, najavio je za tamošnje medije prijateljsku utakmicu između Austrije i BiH.

 

- Austrijanci igraju kod kuće i imaju dobru ekipu. Njihov stil igranja je moderniji, više trče i borbeniji su, izjavio je Osim, uz uvjerenje da će se Austrija sigurno kvalifikovati na EURO 2016.

 

Sa druge strane, plasman naše fudbalske reprezentacije na smotru najboljih evropskih selekcija za Osima bi bio ''čudo''.

 

- Odigrali smo nekoliko loših utakmica i sada nam nedostaju ti bodovi. Do kraja kvalifikacija moramo praktično pobijediti sve utakmice, mišljenja je 73-godišnji Štraus sa Grbavice, koji je dodao da u susretu protiv Austrije očekuje dosta od naših mladih igrača.

 

- U ovoj utakmici mnogi mladi igrači će imati priliku da se pokažu. Također, stariji igrači mogu pokazati da su i dalje važni za ekipu. Mnogi znaju da su reprezentativni nastupi jedina šansa da ostvare transfer u inostranstvo i biće interesantno kako će se neki igrači ponašati, izjavio je Osim, koji je za austrijske medije ustvrdio kako su neki igrači, nakon plasmana na SP, igrali samo za sebe?!

 

- Ta opasnost prijeti i Austrijancima, koji su na pragu velikog uspjeha i poslije čega velike zvijezde žele da pokažu da mogu igrati i same, u svom stilu je rekao bivši trener Sturma.

 

- Bilo bi lijepo kada bi Austrija i BiH igrali svake godine, jer ovdje ima dosta Bosanaca i Hercegovaca. Austrija je nekada tako igrala protiv Mađarske, zašto sada ne bi sa nama?, predložio je Osim za kraj.

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook