Zmajevi spremni za prijateljsku utakmicu

Protiv Austrije odmaraju samo povrijeđeni Lulić i Salihović

Sport30.03.15, 20:16h

Protiv Austrije odmaraju samo povrijeđeni Lulić i Salihović
Austrija i Bosna i Hercegovina su dvije prijateljske zemlje koje vole fudbal. Želim da takva bude i igra, kazao je selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević

 

 

 

Objasnio kako zna da se radi o važnom meču te da će učiniti sve da njegovi izabranici odigraju što bolje. Svjestan je da imaju protiv sebe ekipu koja duže vrijeme igra odlično, posebno u kvalifikacijama, ali da će i naš nacionalni tim pokazati koliko vrijedi.

 

Anel Hadžić koji nastupa u austrijskom Sturmu je rekao kako je ekipa  spremna, da je atmosfera odlična kao što je bila i protiv Andore. Svi su, po njegovim riječima, zdravi i spremni za meč i jedva čekaju početni zvižduk sudije.

 

"Mnogo mi znači ova utakmica. Odrastao sam ovdje, ova zemlja mi je mnogo dala. Naša ekipa će pokazati koliko je spremna", rekao je Hadžić.

 

Sa smješkom je odgovorio na pitanje novinara da li će dati gol Austrijancima ako mu se ukaže prilika da će to učiniti ali da u tom slučaju neće proslavljati pogodak.

 

Baždarević je istakao kako je pozvao dovoljan broj igrača za dva meča. Odmarati neće, veli, nikoga radi odmaranja nego radi zaštite zdravlja onih koji su imali manje povrede. Ako bude postojala i najmanja sumnja da je igrač povrijeđen neće nastupiti.  

 

Senad Lulić neće biti u kombinacijama. On se vratio nakon duže povrede i sa njim se neće rizikovati. Vjerovatno neće nastupiti ni Sejad Salihović, koji je zbog povrede propustio meč sa Andorom.

 

"Austrijanci imaju možda malu prednost jer igraju pred domaćom publikom. Ne mislim da su veći favoriti od nas, Respektujemo ih i njihov dobar rad, ali se nadam da ćemo i mi pokazati koliko vrijedimo", naglasio je Baždarević, dodavši kako bi volio da može izvršiti deset izmjena na ovom meču, ali je dozvoljeno šest.

 

Selektor bh. zmajeva je na kraju objasnio kako je tri puta igrao protiv Austrije (nastupajući za A selekciju ex Jugoslavije; op.a.), da su to uvijek bile dobre utakmice, ali da „smo bili bolji i pobjedili sva tri puta".

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook