Francuska

Na mjestu avionske nesreće izdvojeno blizu 80 DNK uzoraka žrtava

Hronika29.03.15, 19:15h

Na mjestu avionske nesreće izdvojeno blizu 80 DNK uzoraka žrtava
Tužilac iz Marseillea Robin je za televiziju BFM kazao da su DNK uzorci uzeti s olupina aviona te dodao da će uskoro biti otvoren i alternativni prilaz mjestu nesreće

 

Francuski tužilac Brice Robin saopćio je da su istražni timovi na mjestu nedavne avionske nesreće na jugu zemlje do sada prikupili blizu 80 različitih DNK uzoraka koji pripadaju stradalim žrtvama, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Tužilac iz Marseillea Robin je za televiziju BFM kazao da su DNK uzorci uzeti s olupina aviona i da će u nastavku procesa identifikacije žrtava biti upoređivani s uzorcima koji su uzeti od porodica stradalih putnika i članova posade.

 

Istražni organi su do sada uzeli 4.500 DNK uzoraka srodnika žrtava, a proces istrage na mjestu nesreće znatno otežava zahtjevna konfiguracija brdovitog terena.

 

Tužilac je također kazao da će uskoro biti otvoren i jedan alternativni put za lakši prilaz mjestu tragedije, a sve u cilju brže i efikasnije istrage.

 

Airbus A320 njemačke kompanije Germanwings, niskobudžetske jedinice Lufthanse je u utorak pao na jugu Francuske. Nesreća se desila tokom leta na relaciji Barcelona-Dusseldorf, a u njoj su poginula 144 putnika i šest članova posade.

 

(AA/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook