U Sarajevu i Tuzli

UIO BiH oduzela prokrijumčarenu robu u vrijednosti od 400 000 KM

Hronika29.03.15, 14:26h

UIO BiH oduzela prokrijumčarenu robu u vrijednosti od 400 000 KM
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje na podrčju reginalnih centara Sarajevo i Tuzla, u nekoliko odvojenih akcija, privremeno su oduzeli raznu robu ukupne vrijednosti 400.000 KM zbog neposjedovanja bilo kakve dokumentacije o njenom porijeklu, saopšteno je danas iz Uprave

 

U okviru redovnih aktivnosti ovlašteni službenici UIO u Regionalnom centru Sarajevo na više lokacija su od pravnih i fizičkih lica privremeno oduzeli veću količinu mobilnih aparata, odjeće i obuće, sunčanih naočara, te određenu količinu akcizne robe kao što su cigarete, kafa i rezani duvan koji su nezakonito prodavani u BiH.

 

Lica od kojih je roba privremeno oduzeta nisu posjedovala dokumentaciju o njenom porijeklu, odnosno ova roba nije bila prijavljena službenicima UIO prilikom ulaska na carinsko područje BiH.

 

Procjenjena vrijednost privremeno oduzete robe približno iznosi 300.000 KM.

 

U nekoliko odvojenih operativnih akcija ovlašteni službenici UIO u Regionalnom centru Tuzla privremeno su oduzeli kozmetiku, razne odjevne predmete, sunčane naočare, obuću i sportsku opremu ukupne tržišne vrijednosti nešto više od 100.000 KM koji su nelegalno prodavani na tržištu BiH.

 

Ni za ovu robu nije postojala dokumentacija o porijeklu što znači da je riječ o robi koja je prokrijumčarena na tržište BiH.

 

Protiv lica od kojih je roba privremeno oduzeta ovlaštena službena lica UIO pokrenuće postupke pred nadležnim pravosudnim organima.

 

(oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook