ZA DOPRINOS RAZVOJU PODUZETNIŠTVA

Priznaje za Mesnu industriju 'Menprom' iz Tuzle - nagrada 'Stvaratelji za stoljeća'

Biznis Klub27.03.15, 09:31h

Priznaje za Mesnu industriju 'Menprom' iz Tuzle - nagrada 'Stvaratelji za stoljeća'
Mesna industrija Menprom d.o.o. iz Gornje Tuzle dobitnik je posebnog priznanja „Stvaratelji za stoljeća“ za doprinos razvoju poduzetništva u jugoistočnoj Evropi za 2014. godinu


U okviru Projekta promocije i nagrađivanja najzaslužnijih za razvoj poduzetništva na području Jugoistočne Evrope, poseban nezavisni međunarodni Komitet za dodjelu nagrada i priznanja, sastavljen od eksperata za ekonomiju, marketing, menadžment i poduzetništvo iz pet zemalja, predložio je i odabrao Mesnu industriju Menprom d.o.o. za dodjelu priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u jugoistočnoj Europi, a koju će direktor kompanije Alić Mensur  primiti na II Regionalnom samitu preduzetnika Jugoistočne Evrope „300 NAJBOLJIH“, koji se u periodu od 26. do 28. marta ove godine održava u Dubrovniku (Hrvatska).


Proces dodjele priznanja se odvijao u tri višemjesečna koraka (animiranje predlagača, predlaganje kandidata i odlučivanje o laureatima), a od 340 predloženih kandidata iz devet Zemalja (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Njemačka, Slovenija i Švedska), odlukom Komiteta, Menprom d.o.o. se našao među  najboljim u poduzetništvu u Jugoistočnoj Evropi.


Nagrade i priznanja, uz prisustvo velikog broja gostiju i novinara, bit će dodijeljene na posebnoj svečanosti u Dubrovniku koja će se održati 27. marta, a sa ciljem da se široj javnosti još jednom skrene pažnja na ogroman razvojni značaj poduzetništva i poduzetnika.


Priznanje "Stvaratelji za stoljeća" je pečat na dugogodišnji rad Mesne industrije Menprom, domaće kompanije sa oko 130 uposlenika, većinom mladih visikoobrazovanih i ambicioznih kadrova, koja se konstantno razvija u pozitivnom smjeru, kontinuirano ulaže u unapređenje tehonologije, kvalitet proizvoda, ali i u vizualni identitet kompanije.

 

Sponzorisani tekst

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook