RUSIJA U STRAHU

Putin se sprema za nuklearni rat: Ruskim građanima dijele se gas maske i zaštitna odijela?!?

Hronika26.03.15, 15:56h

Putin se sprema za nuklearni rat: Ruskim građanima dijele se gas maske i zaštitna odijela?!?
Firmama je naloženo da svojim radnicima obezbijede gas-maske i zaštitna odela koja će ih štititi od radioaktivnog zračenja. Takva naređenja izdao je predsjednik Rusije

Svijetu prijeti katastrofa! Rusko ministarstvo odbrane, kao i ministarstvo za vanredne situacije te zemlje, naložilo je svim kompanijama da pripreme svoje zaposlene za nuklearni rat.

 

Firmama je naloženo da svojim radnicima obezbijede gas maske i zaštitna odijela koja će ih štititi od radioaktivnog zračenja.

 

Takva naređenja izdao je predsjednik Rusije Vladimir Putin, a ona su stigla nakon što je Ministarstvo odbrane otkrilo da se Velika Britanija spremna da izvede nuklearni napad na Rusiju.

 

Ruska služba bezbjedosti (FSB) je u saradnji s KASPERSKIlabom, razotkrila pokušaj sajber špijunaže američke službe za nacionalnu bezbjednost (NSA).

 

Ta služba planirala je da dođe do tajnih kodova za pokretanje svog britanskog nuklearnog oružja koje bi potom bilo lansirano na Rusiju.

 

U sklopu priprema za eventualni nuklearni sukob, predsjednik Rusije je navodno izdao i sedam naređenja. Među njima je i to da se u Moskvi otvori  5.000 novih atomskih skloništa čiju je izgradnju Putin naredio 2010. godine i koja su završena 2012. godine. Takođe, u ta skloništa treba evakuisati ključnu opremu i osoblje.

 

Pored toga, kao odgovor Zapadu naređeno je i postavljanje nuklearnih balističkih raketnih sistema u najzapadnijem regionu Rusije, Kalinjingradu, kao i postavljanje strateških bombardera na Krimu.

 

Uz to, naredba je i da se podigne borbena gotovost svih vazdušnih snaga na sjeverozapadu kao i aktiviranje pune borbene gotovosti na desetine hiljada vojnika koji pripadaju Sjevernoj floti i Zapadnom vojnom okrugu, kao i aktiviranje sibirskih protivvazdušnih snaga.

 

 

(telegraf.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook