VIDEO & FOTO/ Rođendansko slavlje za pamćenje

U prepunom The Pubu Tifa zapjevao 'Grbavicu', a onda se dogodilo ovo...

DEPO CLUBBING16.03.15, 11:29h

U prepunom The Pubu Tifa zapjevao 'Grbavicu', a onda se dogodilo ovo...
Rođendanski poklon publici bio je nastup Mladena Vojičića Tife, njegov prvi klupski koncert nakon 1996. godine, u jednom vrlo prisnom okruženju...

 

U petak, 13. marta, The Pub je proslavio svoj 5. rođendan i prvi mali jubilej sa svojim dragim i vjernim gostima.


Brojni posjetioci uživali su u prelijepoj večeri/noći i izuzetno prijatnoj atmosferi koju su priredili organizatori i osoblje The Pub-a na njima svojstven način - onako kako smo to od njih već i navikli: odmjereno, profesionalno i sa stilom, kako i priliči ovom mjestu u ovom gradu.


Rođendanski poklon publici bio je nastup Mladena Vojičića Tife, njegov prvi klupski koncert nakon 1996. godine, u jednom vrlo prisnom okruženju što je doprinijelo posebnoj bliskosti sa publikom.

 

tifa-the-pub-1


Tifa, kao i oduvijek, i dalje uspijeva da svojim jedinstvenim načinom interpretacije i izvedbe dopre do publike, kao svaki pravi, veliki izvođač, zahvaljujući svojoj posebnoj energičnosti i srčanosti. Svaki umjetnik bi pozavidio na vezi koju Tifa ima sa svojim fanovima i dojmovima koje na njih ostavlja.


Iskren i direktan Tifin rock & roll, s prepoznatljivom oštrinom uz obavezan blagi i duhoviti sarkazam o sladunjavosti i ljubavnim pjesmama, uspio je svima uzburkati emocije i sjećanja te natjerati svakoga na ples, zahvaljujući upravo njegovim najboljim (ljubavnim) pjesmama i vječitim hitovima poput Plave sestrice, Lipe cvatu, Ako odeš ti, Lažeš, zlato, Zauvijek Tvoj, Za Esmu, Stipu Gatibo, Svejedno Je, a najveći aplauz i najjače ovacije izazvala je Grbavica.

 

tifa-the-pub-2


Teško je izraziti i opisati ono nešto što se zove emocije, ali u tih par minuta dok je trajala "Grbavica" mogle su se opipati, vidjeti i osjetiti u zraku jer niko nije mogao ostati ravnodušan; neko zbog fudbala, neko zbog podsjećanja na vrijeme kad je ta pjesma nastala, neko zbog svih onih derneka koji i počinju i završavaju njom, neko zbog odlične izvedbe i posebne energije.  


Od završetka koncerta ne prestaje da se priča, i još će se dugo pričati o ovom posebnom rođendanu The Pub-a, a za sve one koji ove noći nisu bili u omiljenom sarajevskom klubu, slijedi video podsjećanje na ono što su propustili...

 

 

(DEPO PORTAL/Elma Čomor)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook