Nakon hitne evakuacije sa KCUS-a

Ljubljanski ljekari spasili život sinu gradonačelnika Sarajeva Ive Komšića

Hronika07.03.15, 16:38h

Ljubljanski ljekari spasili život sinu gradonačelnika Sarajeva Ive Komšića
Julijan je ležao na Infektivnoj klinici KCUS-a, a onda i na druge dvije klinike, ali mu nisu mogli utvrditi tačnu dijagnozu. Stoga je hitno prebačen u Ljubljanu

 


Zdravstveno stanje Julijana Komšića, starijeg sina gradonačelnika Sarajeva prof.dr. Ive Komšića je znatno bolje, nego je to bilo u nedjelju 1. marta kada je hitno prebačen iz bh. glavnog grada u Ljubljanu, piše novinska agencija Patria.

 

S njim su u Ljubljani majka, otac i supruga. Prema informacijama do kojih je agencija Patria došla, Julijanovo zdravstveno stanje bilo je izuzetno teško, ali je zahvaljujući naporima ljubljanskih ljekara njegov život spašen. Sudeći po dosadašnjem toku liječenja i oporavka uskoro bi se mogao vratiti kući.

 

Helikopter za hitnu medicinsku evakuaciju OS BiH (MEDEVAC) je u kasnim poslijepodnevnim satima, 1. marta, na zahtjev menadžmenta Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), izvršio hitni transport životno ugroženog pacijenta, Julijana Komšića, iz Sarajeva u Klinički centar Ljubljana.

 

Julijan je ležao na Infektivnoj klinici KCUS-a, a onda i na druge dvije klinike, ali mu nisu mogli utvrditi tačnu dijagnozu. Stoga je hitno prebačen u Ljubljanu.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook