ISTRAŽIVANJE POKAZALO

Ovo je šesnaest nepobitnih činjenica o penisima koje svako treba znati

DEPO PLUS06.03.15, 19:38h

 Ovo je šesnaest nepobitnih činjenica o penisima koje svako treba znati
Znanstvenici su nedavno objavili rezultate velikog istraživanja koje je obuhvatilo 20 studija vezanih za mjerenje penisa. Imali su određen set kriterija prema kojima su birali studije koje će uzeti u obzir, a krajnji rezultat daje podatke kojima se 'pobijaju' mnoge dosadašnje pretpostavke o veličini penisa

Cilj ovog velikog istraživanja bio je da se objavi službeni osvrt na prosječne veličine penisa, bez obzira na rasu i dob. Evo što su znanstvenici otkrili: 

 

1. Postoji mnogo istraživanja o veličini penisa, ali nisu sva obuhvaćena

Za ovaj veliki presjek svih studija, znanstvenici su imali set kriterija za studije koje će obuhvatiti. Za istraživanja, penise su morali mjeriti samo medicinski stručnjaci. Također, uključena su samo ona istraživanja koja su imala više od 50 subjekata, koji su imali najmanje 17 godina. Kako bi bili dosljedni, proučili su samo studije u kojima se dužina penisa pravilno mjerila u erektilnom i opuštenom stanju, a širina se mjerila isključivo pri dnu penisa ili na polovici dužine. Uključene su samo studije s engleskog govornog područja. 

 

2. Prosječna dužina penisa u erekciji je 13,1 cm. 

 

3. Prosječna dužina opuštenog penisa je 9,2 cm. 

 

4. Prosječna dužina rastegnutog penisa u opuštenom stanju je 13,2 cm. 

 

5. Prosječni obujam penisa u erekciji je 11,7 cm. 

 

6. Prosječni obujam penisa u opuštenom stanju je 9.3 cm. 

 

7. Visina bi mogla biti povezana s dužinom penisa

Od svih korelacije koje su znanstvenici proučavali, najčešća je bila ona između visine i dužine penisa u erekciji i rastegnute, opuštene dužine. To znači da možda postoji povezanost između visine i veličine penisa, ali ta tvrdnja nije garancija da je to tako. 

 

8. Velika stopala ne znače veliki penis

Mnoga istraživanja proučavala su obilježja poput indeksa tjelesna mase, veličine stopala, duljine kažiprsta te veličine testisa u odnosu na dužinu penisa. No, ništa od toga nije završilo u ovom velikom presjeku svih istraživanja. Čini se da je jedini način da se sazna nečija dužina penisa, da ga vidite. 

 

9. Postoji znanstveni način na kojeg se mjere erekcije u laboratorijima

Autori istraživanja često su savjetovali da se u mjerenju koristi jednokratni metar nakon što se sudionik istraživanja sam doveo do erektilnog stanja uz gledanje pornografije ili je dobio injekciju prostaglandina. 

 

10. Znanstvenici mjere i rastegnuti, opušteni penis

To je jedan od uobičajenih načina da se izmjeri dužina penisa. Rade to tako da maksimalno rastegnu penis u opuštenom stanju, od korijena do glavića koji se 'čvrsto uhvati, a zatim se rasteže sve dok sudionik ne osjeti bol', kažu znanstvenici. Ouch. 

 

11. Rastegnuti, opušteni penisi su gotovo jednake dužine kao i oni u erekciji

Prema istraživanju, rastegnuta, opuštena dužina je dobar pokazatelj koliko će penis biti dug u erekciji. No, treba uzeti u obzir da ga treba rastegnuti pravilno, odnosno da treba nanijeti određenu jačinu pritiska kako bi mjerenje bilo uspješno. Jedno istraživanje je pokazalo da urolozi to ne rade dobro jer ne nanose dovoljno jak pritisak, što je vjerojatno dobro za penise sudionika, ali ne i za znanstvenu pouzdanost. 

 

12. Prema podacima, mikropenis je onaj manji od 5,2 cm u opuštenom stanju, a 8,5 cm u erekciji. 

 

13. Rasa nema veze s veličinom penisa

Autori istraživanja nisu našli niti jedan dokaz da je rasa povezana s veličinom penisa. No, napomenuli su da bi buduća istraživanja trebala uzeti u obzir i veće veličine uzoraka, dosljedne mjere i precizne izvještaje o rasi sudionika, kako bi se mogli dovesti definitivni zaključci. 

 

14. Mnogo stvari može utjecati na dužinu penisa, što čini istraživanja težima nego što bi trebala biti

Autori su napomenuli da u njihovom presjeku istraživanja postoje očita ograničenja. Iako su proučavali studije koje su mjerile penise ne isti način, temperature, razina uzbuđenja i vrijeme posljednje ejakulacije također utječu na rezultate. 

 

15. Na žalost, ovo još nije zaključna, definitivna studija o dužini penisa

Istraživanje nije baš nešto s čime će se netko ponositi pred cijelim narodom. Moguće je da su sudionici svih ovih istraživanja već bili dosta sigurni u veličine svojih penisa. Također, treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od mlađih sudionika nisu dostigli svoj 'puni potencijal' do trenutka mjerenja. Nije na odmet niti napomenuti, da ne postoji istraživanje s jednakim udjelom sudionika iz raznih kultura, stoga su daljnja istraživanja prijeko potrebna. 

 

16. Ako ste nezadovoljni svojom dužinom, postoje načini na koje možete povećati penis, bez da idete na operaciju

Na dužinu i jačinu penisa utječu i faktori kao što je visoki krvni talk, težina, povećana razina kolesterola, dijabetes i bolesti srca. Tako je, na primjer, dokazano da ako izgubite višak sala oko trbuha, vaš penis može 'dobiti' dodatnih 2 cm. 

No, dužina penisa je samo estetsko mjerilo i ne bi trebala biti najvažnije svojstvo vašeg tijela, načina na kojeg se doživljavate ili vaše veze. Seksualno zadovoljstvo moguće je s bilo kojom dužinom penisa, stoga se nemojte previše vezati za statistike. Vaš penis je sasvim u redu. Zaista.

 

(net.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook