Goal.com napravio listu

Top 20: Ko su najbogatiji fudbaleri svijeta u 2015. godini?

Sport06.03.15, 12:19h

Top 20: Ko su najbogatiji fudbaleri svijeta u 2015. godini?
Goal.com je napravio listu najbogatijih fudbalera, koja se sastoji od najvećih zarada, ulaganja, imovine i poslovanja igrača. Ko je najbogatiji nogometaš svijeta u 2015. godini?

 

John Terry - 56 miliona eura

 

Kapetan Chelsea je na listi najbogatijih od 2000. godine. Po trogodišnjem ugovoru zarađuje osam miliona eura. Od opreme reklamirao je Umbro, ali većina njegovog bogatstva proizlazi iz imovine. Prošle je godine ostvario profit od 13,5 miliona eura prodavši deveterosobnu vilu u Surreyu sultanu od Omana za ukupno 21 milion eura.

 

Sergio Aguero - 58 miliona eura

 

Argentinski napadač potpisao je prošle godine novi i poboljšani ugovor s Manchester Unitedom vrijedan 12,5 miliona eura bez bonusa. Od sponzora Puma, Pepsi, Gillette, Hugo Boss i PlayStation zarađuje dodatnih sedam miliona.

 

Francesco Totti - 60 miliona eura

 

U prvoj momčadi Rome je već 23 godine. Jedan od najdugovječnijih igrača europskog nogometa danas igra za pet miliona eura godišnje, ne računajući bonuse. Talijan Totti je maneken za Nike, Pepsi i Party Poker. Uspješan je u biznisu, njegova tvrtka Numberten u vlasništvu ima još četiri firme.

 

Franck Ribery - 61 milion eura

 

Ribery je novi ugovor s Bayernom potpisao 2013., nekoliko mjeseci prije nego što će biti treći u utrci za Zlatnu loptu. Plaća mu je 14 miliona eura godišnje. S još milionom iz Bayernovih bonusa i milijunom od Nikea, Francuz je u vrhu najplaćenijih igrača svijeta.

 

Yaya Toure - 62 miliona eura

 

Yaya Toure igrao je tri godine u Barceloni prije nego što ga je Manchester City 2010. učinio najbolje plaćenim igračem u Premier ligi s 13,5 miliona eura godišnje. Od tada, Toure je osvojio dva prvenstva, četiri je puta bio igrač godine u Africi, osvojio je Afrički kup. Globalni je predstavnik za Pumu i Nissan.

 

Ostalih 15 najplaćenijih nogometaša pronaći ćete OVDJE.

 

(Goal.com, DEPO PORTAL, BLIN mAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook