Lider PDP-a smatra

Ivanić: Jedno ministarsko mjesto u Vladi FBiH ne bi trebalo ugroziti cjelokupan proces formiranja Vijeća ministara

Front06.03.15, 08:46h

Ivanić: Jedno ministarsko mjesto u Vladi FBiH ne bi trebalo ugroziti cjelokupan proces formiranja Vijeća ministara
Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider PDP-a, u intervjuu za „Dnevni avaz" otkriva da je Predsjedništvo usaglasilo odluku o donaciji municije za borbu protiv terorističke organizacije Islamska država (IS) te da je na nadležnim institucijama da je realiziraju

 



Ivanić očekuje da će koalicioni partneri za formiranje vlasti u FBiH tokom vikenda riješiti novonastale probleme te poručuje da jedno ministarsko mjesto u Vladi FBiH ne bi trebalo ugroziti cjelokupan proces i odraziti se na formiranje Vijeća ministara.



Upitan za komentar najnovijih sporenja koalicionih partnera za formiranje vlasti u FBiH - SDA, HDZ-a i DF-a - zbog pozicija u Vladi FBiH, kazao je da se nada da će se oni ovog vikenda dogovoriti i da će Vlada FBiH ubrzo biti formirana.



- Drugo, ako se ne dogovore, i pošto je za Vijeće ministara sve dogovoreno, ne vidim nijedan razlog da se tu bilo šta promijeni. Nadam se da jedno ministarsko mjesto manje ili više u Vladi FBiH neće biti nikome toliko važno da ugrozi cijeli proces formiranja vlasti. Imam osjećaj da su ovdje svi postali robovi stavova koje su iznijeli i zbog toga imaju sve manje prostora za logične kompromise - rekao je Ivanić.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook