Zbog obilnih snježnih padavina

Skraćena nastava u sarajevskim školama, sutra odluka o obustavi

Hronika05.03.15, 15:34h

Skraćena nastava u sarajevskim školama, sutra odluka o obustavi
Za sutra - petak, 06.03.2015. godine se direktorima osnovnih i srednjih škola ostavlja mogućnost donošenja odluke o odvijanju nastavnog procesa – da li će se skratiti nastava, održati redovna nastava ili u potpunosti obustaviti nastavni proces

 

Zbog obilnih snježnih padavina koje traju cijeli današnji dan, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je donijelo sljedeću odluku:


Nastava u drugoj smjeni će, zbog sigurnosti učenika, danas – četvrtak, 05.03.2015. godine biti skraćena, na način da će jedan školski čas trajati 30 minuta, a nastava će početi prema uobičajenoj satnici u 14.00 sati.

 

Za sutra - petak, 06.03.2015. godine se direktorima osnovnih i srednjih škola ostavlja mogućnost donošenja odluke o odvijanju nastavnog procesa – da li će se skratiti nastava, održati redovna nastava ili u potpunosti obustaviti nastavni proces.

 

NAPOMENA: Škole koje u potpunosti obustave nastavni proces u petak, 06.03.2015. godine, će biti u obavezi izvršiti nadoknadu propuštenih časova, saopćeno je iz Ministarstva.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook