Ekipe na terenu otklanjaju kvarove

Evo koja mjesta su zbog snijega ostala bez struje

Hronika05.03.15, 15:31h

Evo koja mjesta su zbog snijega ostala bez struje
Sve raspoložive elektromonterske ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova.



U Podružnici ''Elektrodistribucija'' Sarajevo u prekidu je snabdijevanje električnom energijom na području Tarčina, Vladojevića, Ušivka i Vlaškova.

 

U Zeničko - dobojskom i Srednjobosanskom kantonu uslijed kvarova na 10 kilovoltnim dalekovodima bez električne energije je 789 kupaca u općinama Vareš i Novi Travnik.



U Općini Kladanj na području Tuzlanskog kantona, bez snabdijevanja električnom energijom je oko 750 kupaca u naseljima Gojsalići, Brateljevići, Pauč, Hotani i Drijenče.



Sve raspoložive elektromonterske ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova.



Na ostalim područjima koje električnom energijom snabdijeva JP EPBiH snabdijevanje električnom energijom je uredno, saopćila je Služba za komunikacije JP EPBiH.



Kompletno trafopodručje Podveležja i dio u Rujištu u općini Mostar ostalo je bez snabdijevanja električnom energijom usljed vremenskih neprilika.



Na području Općine Konjic zbog kvara na 10 kilovoltnom dalekovodu bez snabdijevanja električnom energijom je kompletno područje Glavatičeva, Bjelimića i Grušće te naselja na izlazu iz Konjica prema Sarajevu.



U Zeničko-dobojskom kantonu bez električne energije je 1760 kupaca u mjesnoj zajednici (MZ) Nemila u Općini Zenica, dok je u Srednjobosanskom kantonu i dalje bez napajanja 580 kupaca u Općini Novi Travnik.



Bez snabdijevanja električnom energijom je sarajevsko naselje Rakovica te naselja Luke i Gunjani na području Tarčina i naselje Srednje.



U Općini Kladanj u kvaru je kompletan 10-kilovoltni dalekovod Kladanj - Tuholj.

(FENA, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook