Snježne padavine blokirale dijelove Sarajeva

Totalni kolaps: Na Skenderiji tramvaj iskočio iz šina, trolejbusi za Jezero ne voze, obustavljena nastava u...

Hronika05.03.15, 12:41h

Totalni kolaps: Na Skenderiji tramvaj iskočio iz šina, trolejbusi za Jezero ne voze, obustavljena nastava u...
Kako je Feni kazala glasnogovornica GRAS-a Samira Kadić, stručne ekipe ovog preduzeća su na terenu kako bi utvrdile šta je pruzročilo iskakanje vozila javnog prijevoza iz šina

 

Na lokalitetu Skenderije danas u 10.45 sati došlo je do iskakanja tramvaja iz šina i zasada se ne zna zašto se to dogodilo.

Obustavljena nastava u školi na Sokolju

 

Komunikacija sa padinskim dijelovima Sarajeva od sinoć je otežana, a zbog sniježnih padavina Osnovna škola „Sokolje“ na Sokolju od danas je obustavila nastavu.

 

Kako je potvrđeno za bh. novinsku agenciju Patria iz ove škole, neki od učenika jutros su dosta teško došli na nastavu, jer je otežena komunikacija prema ovom dijelu grada.

 

Nastave na Sokolju neće biti do ponedjeljka, a ukoliko snijeg nastaviti padati i tokom vikenda, nastava bi mogla biti obustavljanja do daljnjeg.

 

Kako je Feni kazala glasnogovornica GRAS-a Samira Kadić, stručne ekipe ovog preduzeća su na terenu kako bi utvrdile šta je pruzročilo iskakanje vozila javnog prijevoza iz šina.

 

- Trenutno tramvajski saobraćaj je u funkciji do Željezničke stanice (na relaciji Ilidža-Željeznička stanica), a nije u funkciji ni trolejbuski saobraćaj prema Jezeru, s obzirom na to da je do iskakanja došlo na samoj raskrsnici na Skenderiji - pojasnila je Kadić.

 

Iz GRAS-a pozivaju građane na razumijevanje i strpljenje, te napominju kako će više informacija o ovome biti poznato u toku dana o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

 

Nasreću, osim velike gužve u centru grada, drugih posljedica nije bilo.

 

Na mjestu događaja su i pripadnici policije koji saobraćaj preusmjeravaju alternativnim pravcima.

 

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook