Nakon zločina na Mojmilu

Istraga ubistva Adnana Salčina tapka u mjestu, dvojica privedenih - pušteni iz pritvora

Hronika05.03.15, 08:12h

Istraga ubistva Adnana Salčina tapka u mjestu, dvojica privedenih - pušteni iz pritvora
Prema riječima iskusnih policajaca, svaki zločin rješava se dok je još "svjež", dok počinioci nisu sakrili tragove i uticali na eventualne svjedoke. Naime, u prvih 48 sati od zločina inspektori mogu najviše saznati, a nakon toga sve su manje šanse da se zločin riješi

 

Istraga ubistva 25-godišnjeg Adnana Salčin, sina Ramiza Salčina, jednog od sarajevskih ratnih heroja, koji je ubijen u ponedjeljak popodne u sarajevskom naselju Mojmilo, još nije rezultirala pronalaskom i hapšenjem počinioca.

 

Prema riječima iskusnih policajaca, svaki zločin rješava se dok je još "svjež", dok počinioci nisu sakrili tragove i uticali na eventualne svjedoke. Naime, u prvih 48 sati od zločina inspektori mogu najviše saznati, a nakon toga sve su manje šanse da se zločin riješi.

 

Podsjetimo, policija je u ponedjeljak i utorak privela dvije osobe, ali su ubrzo puštene, nakon što je krim-obradom utvrđeno da nisu imale veze sa ubistvom Salčina.

 

Kao što je poznato, Salčin je ubijen u blizini SOS Dječijeg sela dok se nalazio u svom vozilu lancia, italijanskih registarskih oznaka. Bio je sam u vozilu koje se zaustavilo na raskrsnici, a kako se moglo čuti, ubica se nalazio u golfu 3, koji se zaustavio nedaleko od lancie. Navodno je Salčin bio naoružan, ali ga je napadač iznenadio, tako što je prišao njegovom vozilu i kroz otvoren prozor ispalio dva hica te ga pogodio u rame i srce.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook