GRAD MAJMUNA

Otkriven grad koji je prije pola stoljeća nestao bez traga?!

Hronika04.03.15, 10:44h

Otkriven grad koji je prije pola stoljeća nestao bez traga?!
O Bijelom Gradu ili Gradu Boga Majmuna malo se zna jer nitko još nije uspio doći do njega - sve do sad

Članovi jedne arheološke ekspedicije u Srednjoj Americi tvrde kako su došli do otkrića za kojim su tragali istraživači još od doba Cortesa. Sigurni su kako su u zabačenom dijelu honduraške džungle pronašli ono što je još davno nazvano Grad Boga Majmuna ili Bijeli Grad.

 

Radi se o gradu koji je bio sjedište civilizacije izgubljene više od tisuću godina. Još dvadesetih godina prošlog stoljeća grad je uočen iz zraka, ali nikada nije uistinu i pronađen - do sad, kako tvrde arheolozi.

 

'Ova kultura vrlo slabo je proučavana i o njoj se zna iznimno malo.  Arheolozi čak nemaju ni ime za nju', kažu članovi ove ekspedicije.

 

Na mjestu pronalaska uočeni su brojni artefakti, čak i jedna piramida, no arheolozi su za sad sve morali ostaviti gdje je i pronađeno. Većina tih predmeta navodno datira iz razdoblja od 10. do 14. stoljeća, piše Daily Mail.

 

Na ovom arheološkom nalazištu morat će se ubrzano raditi jer se širenje poljoprivrede približilo na svega dvadesetak kilometara od ovog mjesta te postoji opasnost da ga pregaze ilegalne farme.

 

Stanovnici mističnog 'Bijelog grada' štovali su boga majmuna, a navodno su živjeli u obilju okupani zlatom.

 

 

(dnevnik.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook