Slučaj koji je šokirao regiju

Majka monstrum podvodila djecu: 'Evo ti moja kćer, cijena je 12 KM i 6 kutija cigareta!'

Hronika04.03.15, 08:59h

Majka monstrum podvodila djecu: 'Evo ti moja kćer, cijena je 12 KM i 6 kutija cigareta!'
Ponudila mu je sve tri najstarije kćeri, iskoristio je dvije, a najstariju nije jer je imala tetovaže po tijelu, što mu se nije svidjelo

 

Nije osjećala ni zrno krivnje. Hladno i šutke, 47-godišnja J. M. iz Gračaca slušala je kako se u sudnici karlovačkog suda izmjenjuju sjedokosi muškarci, svjedočeći kako su za nekoliko kutija cigareta i šaku kuna od nje dobivali njezine dvije kćeri: jedna još nije imala 16, imala je bebu i bila je trudna, a ni druga nije imala 18.


Nudila je, ispričali su, još dvije svoje kćeri, najstariju, tek punoljetnu, i djevojčicu koja je tada išla u peti razred. Karlovački sudac Ante Ujević odrezao joj je četiri i pol godine zatvora na suđenju koje je bilo premučno i pretragično za djevojke, pa ga novinari nisu smjeli pratiti, a iz obrazloženja presude vidi se i zašto. Tih 13 stranica u kojima su opisani svi gnusni detalji o načinima na koje je podvodila svoje kćeri nikada nisu uručeni ovoj majci iz pakla, jer joj se nakon presude izgubio svaki trag. Možda je pobjegla u BiH, ili vjerovatnije u Srbiju, gdje je nekad živjela.


Pet sestara


Patnje je bila oslobođena samo najmlađa od njezinih pet kćeri, koja je tada bila beba, a danas je posvojena i živi u mnogo sretnijoj porodici. O razmjerima trauma koje su proživljavale njezine četiri starije sestre može se samo nagađati, jer sud je majku osudio samo za sedam slučajeva podvođenja dviju djevojaka, koje su mogli čvrsto dokazati, i to na temelju tajno snimljenih razgovora između majke, odnosno kćeri te bešćutnih klijenata. Tri mjeseca početkom 2012. godine majka je s P. Z. dogovarala seksualne usluge koje mu je za 50 do 100 kuna pružala 15-godišnjakinja. Istu je djevojku prodavala klijentu I. K. u maju te godine za 50 kuna i šest kutija cigareta u jednom i za 100 kuna u drugom slučaju. Tokom maja je klijentu P. S. poslala kćer da ga seksualno zadovolji u njegovu vozilu za 100 kuna, a to je učinila i u junu za nepoznatu svotu. Za 50 do 100 kuna A. M. je dobivao djevojku kad bi poželio od marta do juna. Iste je dobi bila i starija sestra te napaćene djevojke kad ju je majka tri godine ranije koristila za pružanje seksualnih usluga P. Z. za iste svote.


S dečkima besplatno


Starija kći nije htjela teretiti majku na sudu, no mlađa je ispričala sve. Iako je poslije izmijenila iskaz jer sada ima “novi život, sretan brak i malu djecu”, sud je presudu temeljio na ranijem svjedočenju koje se, uostalom, poklapa s iskazima njezinih bezdušnih mušterija te drugim dokazima.


- Majka je ugovarala sve kontakte, a seksualne usluge pružala sam ja, ponekad i majka. Oni bi dolazili k nama, ali smo to radili u njihovim kućama ili njihovim vozilima. Cijenu je ugovarala majka, ja bih od njih uzimala novac i davala ga majci koja ga je koristila za potrebe domaćinstva - ispričala je djevojka. Prvi put to je napravila 2011., te godine u augustu je napunila svoju petnaestu.

 

- Mislim da ih je bilo sedam ili osam, uglavnom s područja Gračaca, Knina... Ja ih ne poznajem, već moja majka. S nekima sam bila samo jednom, a s nekima više puta. Jedno vrijeme je to radila i moja sestra, ali ne znam je li to bilo na nagovor majke, kao u mojem slučaju. U to vrijeme sam imala i seksualne odnose koje nisam naplaćivala, radilo se o muškarcima s kojima sam bila u vezi - svjedočila je djevojka.

 

Svjedok I. B. bio je u vezi s njezinom majkom, možda je otac njezine najmlađe sestrice, ne zna jer je majka u to vrijeme bila s dosta muškaraca. On je 2010. počeo sumnjati da je počela podvoditi mlađe dijete jer je zatražila da je odvede u grad da bi se našla s nepoznatim muškarcem, a čak ju je ponudila i njemu kad god poželi, ako obeća da je neće ostaviti. Dvojicu poznanika upoznao je s njom, a obojica su postali korisnici seksualnih usluga maloljetnica. I. M. mu se hvalio da je imao odnos s majkom te s tri njezine starije kćeri, a na sudu je rekao da je sa starijom od dviju maloljetnica bio u vezi te da joj je davao novac i kupovao poklone, a potom je počeo vezu s mlađom. Znao je da ona stupa u odnose s drugima, ali mu to nije smetalo i nije imao saznanja da se prostituirala. Svjedok P. Z. rekao je da je jednom majku i njezine dvije kćeri vozio u Zagreb, a nekoliko dana poslije vratio se po njih. Tada su mu rekle da su pružale seksualne usluge u hotelu iz kojeg su ih izbacili jer nisu plaćale boravak. Ponudila mu je sve tri najstarije kćeri, iskoristio je dvije, a najstariju nije jer je imala tetovaže po tijelu, što mu se nije svidjelo.


Brujao cijeli Gračac


A. M. je govorio da mu je J. M. slala kćeri po novac jer nisu imale šta jesti, a ponekad bi ga neka od njih “zaskočila”.


- Nikada nije došlo do seksa jer zbog godina sam izgubio nagon, pa smo se samo mazili i izmjenjivali nježnosti. Dogodilo se to desetak puta, a ponekad bi mi slala i tu najmlađu, kad je ova prva bila u visokom strupnju trudnoće. Ali nisam je uzeo jer je bila dijete. Onda su me J. M. i ta trudna oralno zadovoljavale, ali i od toga nije bilo ništa jer nisam imao nagon - ispričao je A. M. Potvrdio je da je imao saznanja da se ona i kćeri prostituiraju, kao i da je o tome brujao cijeli Gračac.


Svi su to znali osim onih koji su trebali. Socijalni radnik M. Ć., koji se brinuo o toj obitelji, na sudu je izjavio da su živjeli u teškim uvjetima, bili su korisnici socijalne pomoći, a da se prostituiraju doznao je nakon što se u sve uključila policija.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook