Foto/ Ultimativni odgovor na vječno pitanje

Opušteno, ukrućeno, kako god vas zanima: Naučnici istražili koja je prosječna veličina penisa

DEPO PLUS03.03.15, 11:57h

Opušteno, ukrućeno, kako god vas zanima: Naučnici istražili koja je prosječna veličina penisa
Problem koji od pamtivijeka mori muškarce na ovom svijetu jest - veličina njihovog penisa

 

 

Sada su naučnici aktualizirali to vječno pitanje i istražili koja bi to veličina spolnog organa bila 'normalna'. Otkrili su tako kako je prosječna dužina penisa u erekciji 13,12 centimetara. Istovremeno, dužina opuštenog penisa iznosi 9,16 centimetara, a 13.24 centimetara ima opušteni, ali nategnuti spolni ud.

 

Kad je riječ o opsegu, ukrućeni penis ima prosječni obujam od 11.66 cm, te 9.31 cm kad je opušten.

 

 

Dužina:

 

duzina

 

Opseg:

 

opseg

 

Britanski naučnici također su otkrili kako postoji mala veza između dužine ukrućenog penisa i visine muškarca.

 

 

Tvrde kako će grafikoni s veličinama penisa koje su napravili poslužiti kako bi se pacijenti lakše nosili s tjelesnim dismorfnim poremećajem, odnosno s hroničnom duševnom bolesti kod koje osobe ne mogu prestati razmišljati o nekoj mani na svom tijelu - a mnogi muškarci upravo su okupirani s veličinom svog penisa.

 

- Muškarci se međusobno uspoređuju u svlačionicama ili pak gledajući pornografiju na internetu te vjeruju da su zakinuti. Neke pak vlastita partnerica zadirkuje oko veličine. Postoji mnogo zabrinutih muškaraca i smatramo kako ćemo ih ovim istraživanjem razuvjeriti, odnosno uvjeriti ih da spadaju u prosjek - kazao je glavni autor studije, doktor David Veale s Instituta za Psihijatriju, Psihologiju i Neuroznanost u Londonu.

 

Istraživanje koje je uključilo 17 studija u kojima je sudjelovao 15,521 muškarac objavljeno je u stručnom časopisu British Journal of Urology.

 

(jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook