Istraga je u toku

Na Mojmilu sa dva metka likvidiran Adnan Salčin, sin Ramiza Salčina!

Hronika02.03.15, 17:54h

Na Mojmilu sa dva metka likvidiran Adnan Salčin, sin Ramiza Salčina!
U 16 sati u sarajevskom naselju Mojmilo, preko puta SOS dječijeg sela došlo je do upotrebe vatrenog oružja nakon čega je jedna osoba smrtno stradala

 

Glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić potvrdio je da su policajci odmah po dojavi o pucnjavi na mjesto događaja upućene su policijske patrole, a pristigla i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.



Na raskrsnici preko puta SOS Dječijeg sela zatečen je automobil lancia, italijanskih registarskih oznaka u kojem se nalazila osoba inicijala S. A. (1989) iz Sarajeva, pojasnio je Nefić.



Međutim, ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć mogao je samo konstatirati smrt te je Nefić kazao da će i vještak medicinske struke dati svoje mišljenje o ovom događaju.

 

adnan-salcin-ubistvo



Policijski službenici izvršili su uviđaj kojim rukovodi tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Nefić kaže da je u toku intenzivan rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog ubistva.



Oko 18.40 sati tijelo ubijenog izvučeno je iz vozila, a potom će i vozilo u kojem izvršeno ubistvo biti odvezeno.

 

U međuvremenu, ekipa agencije Patria saznaje s lica mjesta da je ubijeni Adnan Salčin, sin ratnog heroja Ramiza Salčina, a ubistvo se dogodilo u blizini SOS Dječijeg sela.

 

Nezvanično se saznaje da je upucan sa dva metka. Na vozilu u kojem je ubijen nema tragova razbijenog stakla, pa sve upućuje na to da je ubica prišao dok je vozilo stajalo na raskrsnici i kroz otvoren prozor ubio Salčina, piše Oslobođenje.

 

Policijski službenici izvršili su uviđaj kojim rukovodi tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu,  a u toku je intenzivan rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog ubistva. 

 


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook