Jačanje bh. ljevice

Danas u Mostaru prvi put za istim stolom - Nikšić, Komšić i Gratz!

Front02.03.15, 14:11h

Danas u Mostaru prvi put za istim stolom - Nikšić, Komšić i Gratz!
Centar za kritičko mišljenje i portal Tačno.net organizuju tribinu na temu “Treba li Bosni i Hercegovini ujedinjena ljevica?” u hotelu Bristol u Mostaru u ponedjeljak, 2. marta, s početkom u 18 sati

 

Nakon izbora 2014. i “podjele” lijevog glasačkog tijela u Bosni i Hercegovini na više partija, te nakon odluke Kongresa Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine da SDP BiH kreće u smjeru objedinjavanja i ujedinjavanja stranaka lijevog političkog spektra u jedan koordinirani politički projekt, što je za početak rezultiralo ujedinjenjem sa Unijom socijaldemokrata, u javnosti Bosne i Hercegovine intenzivirana je rasprava o mogućnosti jačanja bosanskohercegovačke ljevice na taj način.

 

Prvi put za istim stolom, pred građanima, naći će se lideri dvije vodeće lijeve političke opcije u Bosni i Hercegovine Nermin Nikšić i Željko Komšić i to baš u Mostaru. Zajedno sa njima će sjediti i predsjednik Naše stranke Dennis Gratz.

 

Naime, Centar za kritičko mišljenje i portal Tačno.net organizuju tribinu na temu “Treba li Bosni i Hercegovini ujedinjena ljevica?” u hotelu Bristol u Mostaru u ponedjeljak, 2. marta, s početkom u 18 sati.

 

Na tribini će sudjelovati:

 

Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine

Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte

Dennis Gratz, predsjednik Naše stranke

dr. sc. Nerzuk Ćurak, profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu

Moderator tribine bit će mr. Nerin Dizdar

Recital: Vučić Nikola

 

(Naprijed.info, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook